Trafik cezası olanlar dikkat! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Trafik cezası olanlar dikkat!


Web Banner

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili alacaklara yapılandırma imkanı getiren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

TRAFİK CEZALARI SİLİNDİ Mİ?

Borç yapılandırma ve vergi affıyla araç sürücülerinin bazı trafik cezaları ve ceza puanları silindi.

Kanun düzenlemesiyle ehliyet sicillerinde 5-95 puan arası cezası olan sürücülerin cezaları affedilerek uğrayarak sıfırlandı.

HANGİ TRAFİK CEZALARI AF KAPSAMI DIŞINDA TUTULDU?

Alkol, uyuşturucu, ölüme sebebiyet gibi hallerin dışındaki tüm trafik cezaları affa uğrayarak silindi. Bu haller dışındaki hususlardan ehliyetini kaptıranlar ehliyetlerine tekrardan kavuşabilir.

Vergi borcu yapılandırmasıyla devlet, 31 Aralık 2022 tarihinden önce 2 bin TL altındaki kamu kurumu alacaklarından vazgeçti.

2 bin TL üstündeki alacaklar için de devlet, 48 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı sağlıyor. Eğer borçların hepsi peşin ödenirse Yİ-ÜFE oranının yüzde 90’ı siliniyor.

İdari cezalar eğer peşin ödenirse ana paradan yüzde 25’lik kısmı siliniyor.

 

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN?

Resmi Gazete’de yasalaşmasıyla birlikte kamu kurumlarına borcu olan vatandaşlar, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinde borçlarını yapılandırma başvurusu yapabilir.

Vergi borcu yapılandırma başvuruları e-Devlet’in www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-tum-yapilandirilan-vergi-borclari internet sitesinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı vergi dairelerine bizzat yapılabilir.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, borç yapılandırma ve vergi affıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz.

Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz.”

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURU SAYFASI E-DEVLET

Web Banner
Web Banner