Tez-Koop-İş örgütlenmeye devam ediyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tez-Koop-İş örgütlenmeye devam ediyor

Alışveriş merkezlerinde (AVM) örgütlenme çalışmalarını sürdüren Tez-Koop-İş Sendikasıi ile Totem İş Güvenliği Ekipmanları arasında 400 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı.


Migros, Carrefoursa ve Media Markt’ta örgütlü Tez-Koop-İş Sendikası, AVM’lerdeki örgütlülüğüne Totem İş Güvenliği Ekipmanlarını da ekledi.

Sendika ile işveren arasında yıl başından itibaren devam etmekte olan TİS görüşmelerinde anlaşma yapıldı. Totem İş Güvenliği Ekipmanları’nın İstanbul, Ankara ve Antalya’daki üç mağazasında 400 işçiyi ilgilendiren protokol taraflar arasında imzalandı.

1 Şubat 2021-31 Aralık 2023 dönemini kapsayan protokolde; iyileştirme ve ücret artışı, 30 günlük ikramiye, kıdem zammı, yabancı dil tazminatı, kasa tazminatı, çocuk yardımı, öğrenim yardımı, bayram yardımı, giyim yardımı, evlenme, doğum ve ölüm yardımını içeren maddeler yer aldı.

“AVM’lerde yeni bir dönemi başlatıyoruz”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, protokolyle ilgili değerlendirmesinde, Kovid-19 salgınının olumsuzluklarına rağmen örgütlenme çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini vurguladı.

Sendikalarının 110 bini aşkın üyesiyle “Ticaret Büro Eğitim ve Güzel Sanatlar” iş kolunun lider sendikası olduğunu dile getiren Bozkurt, şunları kaydetti:

“Tez-Koop-İş, iş kolumuzda faaliyette bulunan tüm sektörlerde öncü örgütlenmelerine devam ediyor. Totem İş Güvenliği Ekipmanları ile imzaladığımız TİS, hazır giyim mağazacılık piyasasında öncü niteliğe sahip. Bu protokolyle AVM’lerde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu protokolün yüz binlerce AVM çalışanına örnek teşkil edeceğini biliyoruz. Bu vesileyle salgın sürecinde çok daha yoğun bir şekilde emek sömürüsüne maruz bırakılan AVM çalışanlarını Tez-Koop-İş Sendikası’na üye olmaya çağırıyor, örgütlenmenin, birlik ve dayanışmanın önemini bir kere daha önemle vurguluyoruz.”