Teslim olma nedeni! ‘Bitcoin’den çok kazandı’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Teslim olma nedeni! ‘Bitcoin’den çok kazandı’

ÜÇ yıldır ‘firari’ olan Aydın’ın nerede olduğuna dair farklı zamanlarda farklı iddialar ortaya atıldı.


Ukrayna, Belarus, Arnavutluk, Tayland, Avustralya, Uruguay ve Brezilya bunlardan bazılarıydı. Mehmet Aydın gizemini korurken önceki gün Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde ortaya çıktı ve bu şehirdeki Türkiye Konsolosluğu’na teslim oldu. Teslim olmadan kısa süre önce yayınladığı videoda, ‘Ben de mağdurum’ dedi. Peki neden teslim oldu? Bu konuda çeşitli yorumlar var.

‘BREZİLYA POLİSİNE VERMEYİN’

Hürriyet’in Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından öğrendiğine göre, Mehmet Aydın’ın konsolosluğa teslim olmasıyla ilgili küçük bir ‘kriz’ de yaşanıyor. Prosedürde elçiliğe ve konsolosluğa teslim olmak diye bir uygulama yok. Normal prosedürde elçilik veya konsolosluk kendisine bu şekilde teslim olan birini Brezilya polisine teslim ediyor. Brezilya polisi de ‘mütekabiliyet’ esasına göre veya İnterpol üzerinden teslim olan kişiyi ilgili ülkeye teslim ediyor. Ancak mevcut durumda Mehmet Aydın, Brezilya polisine teslim edilmek istemedi, konsolosluk tarafından doğrudan Türkiye’ye teslim edilmek istiyor. Türk makamları bu konuda bir çözüm bulmaya çalışıyor.

NEDEN KONSOLOSLUK?

Mehmet Aydın, konsolosluğa gitmek yerine doğrudan havaalanına gidip Türkiye’ye gelmek isteseydi, hakkında kırmızı bülten olduğu için hemen yakalanabilecekti.