Terapiye ihtiyacınız olduğunu gösteren 8 işaret « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Terapiye ihtiyacınız olduğunu gösteren 8 işaret


Web Banner

Kötü alışkanlıklardan kurtulmak, daha iyi ilişkiler kurmak, hayattan zevk almak veya bir bağımlılıkla başa çıkmak için terapi yöntemine başvurabilirsiniz. İşte terapi almadan önce kendinize sormanız gereken 8 soru….

1. Hayatım sağlıksız bir döngüye mi girdi?

Hepimizin kopmakta zorlandığı alışkanlıkları veya bırakamadığı davranışları olabilir. Eğer bu alışkanlıklar hayatınıza zarar veriyorsa terapi iyi bir çözüm olabilir.

2. Kendimi sevmekte zorlanıyor muyum?

Kendinizi sık sık eleştiriyor ve sevmediğiniz çok fazla yönünüz olduğunu düşünüyorsanız, terapi kaçınılmaz olabilir. Suçluluk duygusu veya sürekli mükemmel olmaya çalışmak sizi zamanla geri dönülmez bir yola sokabilir.

3. Motivasyonum düşük mü?

Bazı dönemlerde üzgün olmak ve umutsuz hissetmek normaldir ama bu sürecin normalden uzun sürmesi ve sık sık tekrarlanması iyiye işaret değildir.

4. Dengesiz miyim?

Modunuz sık sık değişiyor ve bu insanlarla ilişkilerinizi etkiliyorsa aksiyete veya öfke probleminden muzdarip olabilirsiniz.

5. Sürekli endişe duyuyor muyum?

Kendinizi köşeye sıkışmış hissediyor musunuz? Bu endişe hali hayatınızı zorlaştırıyor ve bir şeyleri yapmaktan alıkoyuyorsa terapiyi düşünebilirsiniz.

6. Tavsiyeleri dinleyip davranışlarımı gözden geçiyor muyum

Arkadaşlarınız veya aileniz sizdeki değişimi görüp size yardım etmek isteyebilir ama onları dinlemiyor ve sorunları görmezden geliyorsanız rehberliğe ihtiyaç duyabilirsiniz.

7. Bir şeye bağımlı mıyım?

Bağımlılıklardan kişinin kendi başına kurtulması oldukça zordur. Terapi almak iyi bir seçenek olabilir.

8. Daha iyi ilişkiler istiyor muyum?

Çevrenizde sizi seven ve sizi anlayan insanlar istiyorsunuz ama her seferinde hayal kırıklığına uğruyorsunuz. İlişkilerinizi geliştirmek için terapiden yardım alabilirsiniz.

Web Banner
Web Banner