Taşeron işçiler ve Uzman çavuşlara kadro « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Taşeron işçiler ve Uzman çavuşlara kadro

Seçim öncesinde belediyelerde çalışan taşeron işçiler ve uzman çavuşlar kadroya alınacak.


Yeni yılın gelmesiyle birlikte çözülmesi gereken konulardan birisi olan taşeron işçiye kadro.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin ardından gözler belediyelerde çalışan taşeron işçilere ve uzman çavuşlara kadro getirilmesi hakkındaki gelişmelerde.

90 bin taşeron işçiye ne zaman kadro verileceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili teknik çalışmalar sürüyor. Peki, 90 bin taşeron ne zaman kadro alacak? Sağlık, temizlik, özel güvenlik, büro elemanı gibi birçok taşerona kadro düzenlemesinin ne zaman Meclis’e geleceğini merak ediyor. Taşeron işçiye kadroda son durum ne, kimleri kapsıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiye kadro düzenlemesi ile ilgili teknik çalışma yaptıklarını açıklamış ve düzenlemenin ardından eksik kalan 90 bin taşeron işçiye kadro verileceğini belirtmişti. Bakan Bilgin, “Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.
O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor,” demişti.

UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro düzenlemesi müjdesini alamayan uzman çavuşlar için önemli gelişmeler haberimizde. AK Parti, iki önemli konuyu daha gündemine aldı.

Uzman çavuşlar; gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlandı. Sayıları 14o bin olan uzman çavuşların kadroya alınması yer alıyor. Yapılacak düzenleme ise bunların tümünü kapsamayacak. Belli koşul ve kriterlere uygun olanların kadroya alınması hedefleniyor.