Tarım Bakanlığından Memur Alımı Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tarım Bakanlığından Memur Alımı Açıklaması

Tarım Bakanı Pakdemirli yapmış olduğu açıklamada 5 bin kamu personeli alımı yapılacağını söyledi.


TBMM’ de açıklamada bulunan Tarım Bakanı Pakdemirli, her sene 5 bin memurun emekli olduğunu , onların yerine 5 bin memur alımı yapılacağını söyledi.

VERİMLİLİK NEDENİYLE BİRAZ DAHA AZ İSTİYORUZ

Bakan Pakdemirli, her sene 5 bin memurun emekli olduğunu , 5 bin memur alınması gerektiğini söyledi. Verimlilik sebebiyle daha az personel alımı yapmak istediklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, “Personel alımıyla alakalı, bugüne kadar 11.717 personel almışız. Aşağı yukarı 150 bin kişilik bir Bakanlığız. Otuz sene memur ömrü olduğunu düşünürsen senede 5 bin memur gider, 5 bin gelmesi gerek en fazlasından.

Biz verimlilikten dolayı biraz daha az gelsin istiyoruz ama iki buçuk sene içerisinde aşağı yukarı 11.800 kişi almışız, 2.500 kişiye yakın Bakanlık merkezi ve taşraya, OGM’ye 6.090, DSİ’ye 545 kişi, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 100, TMO’ya 231, ÇAYKUR’a 911, TİGEM’e 496, Tarım Kooperatiflerine 810, Et ve Süt Kurumuna 115.”

GÖREVDE YÜKSELME

Görevde yükselmeyi söyleyen Bakan Pakdemirli, “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı çalışmalarımız devam ediyor, OGM’miz de rotasyon uyguluyor.”

İŞÇİ ALIMI GELİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı 826 kadrolu işçi alımı için geri sayımda sona doğru geliniyor. Bakan Pakdemirli geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada, önümüzdeki günlerde ilanın geleceğini müjdesini verdi.