Talip GEYLAN’dan İstanbul Milli Eğitim Müdürüne Ziyaret « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Talip GEYLAN’dan İstanbul Milli Eğitim Müdürüne Ziyaret


Web Banner

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 31 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Geylan, 31 Ocak Cuma günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı’yı ziyaret ederek, İstanbul’daki meslektaşlarımızın sorunları ve beklentileri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Geylan bu ziyarette işyeri temsilcilerimizle de bir araya geldi. Genel Başkan ayrıca İstanbul’da müfettiş olarak görev yapan bir kısım üyemizle de toplantıda bir araya gelerek, teftiş sisteminde yaşanan aksamalar ve müfettişlerimizin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Genel Başkan Geylan, 1 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da yapılan Türkiye Kamu-Sen Bölge İstişare Toplantısında da hazır bulundu. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, İstanbul’da bulunan şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Genel Başkan, Türkiye Kamu-Sen İstanbul Bölge Toplantısının ikinci bölümünde ise Türk Eğitim-Sen şube yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Geylan, yandaş kayırmacılığın bürokratik bağnazlığa dönüştüğünü söyleyerek, “Güzel ülkemize yazık ediyoruz. Neredeyse, ‘ağzıyla kuş tutmayı’ dahi becermiş olanları, hala “bizim mahalleden değilsin” diyerek ötekileştiren bu bağnazlığa artık dur denilmelidir” dedi.

15 Mart tarihinde yapılacak Yönetici Atama Yazılı Sınavına değinen Geylan, üyelerimizin bu sınava girmesinin önemine değindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yönetmelikte yaptığı değişiklikle geçen yıl yapılan Yönetici Atama Yazılı Sınav sonuçlarının dikkate alınarak yönetici atamalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Geylan, yeni yapılacak sınavın da bu açıdan önemli olduğunu kaydetti. Sadece yazılı sınav sonuçlarının dikkate alınması ve bu şekilde mülakatın etkisinin sıfırlanmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Geylan, “Bu yöntemle bilgili, liyakatli, ehil yöneticiler atanmaktadır” dedi.

Öğretmen atama sayısının artırılması gerektiğinin üzerinde önemle duran Geylan, ülkemizde 69 ilde norm kadro açığının 103 bin 527 olduğuna, 81 il hesaba katıldığında bu açığın 150 bine ulaşacağına dikkat çekti. Ayrıca 81 ilde 80 bin 583 ücretli öğretmen çalıştırıldığını söyleyen Geylan, “Bu durum 80 bin 583 noktada öğretmen açığımız olduğunu göstermektedir. Bu nedenle en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmalıdır. Şubat ayında yapılacak 20 bin atama sayısı çok yetersizdir. Talebimiz şubat ayında 20 bin atamaya ilaveten 40 bin atama daha yapılması, 2020 yılı sonuna kadar da atama sayısının 100 bine çıkarılmasıdır” diye konuştu.

Genel Başkan Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili ile ilgili de açıklamalar yaptı. Avrupa Parlamentosu’nda ırkçı Yunan milletvekilinin Türk Bayrağı’nı yırtmasına sert tepki gösteren Geylan, “Bu müptezele hatırlatsınlar ki; ay yıldızlı al bayrağa el uzatan dedeleri Ege’nin dip çukurunda çürümekteler” dedi.

Genel Başkan Geylan Türk Eğitim-Sen 9.nolu şube başkanı Ender Aktan ve yönetimi ile beraber  Esenyurt Ortaokulu’nu da ziyaret etti. Genel Başkan, okulda görev yapan idareciler, öğretmenler ve eğitim çalışanları ile sohbet etti. Geylan, “Türkiye sevdasını hayatının merkezine koymuş öğretmen ve idarecilerimizin, kısıtlı imkânlara rağmen, memleket evlatlarının geleceği için nasıl harikalar yarattığına şahit olmak gurur verici” diye konuştu.

Web Banner
Web Banner