Sözleşmeliden Kadroya Geçişte Bir Karar da Diyarbakır’dan « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sözleşmeliden Kadroya Geçişte Bir Karar da Diyarbakır’dan

Diyanet-Sen öncülüğünde sözleşmeli personelin kadrolu statüye geçmesine dair davalarda farklı illerden kararlar alınmaya devam ediyor..


Web Banner

Diyanet-Senden yapılan açıklama şu şekilde;

Geçtiğimiz dönemlerde Isparta, Rize, Konya, Hatay, İstanbul, Edirne, Kayseri, İzmir gibi farklı illerdeki idare mahkemelerinin kararı ile sözleşmeliyken kadroya geçiş hakkı kazanan üyemizin işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tamamlandı. Böylelikle mahkeme kararı ile kadro elde edilemeyeceğine dair söylentilerin aksine hukuk mücadelesi başlatan Diyanet-Sen tüm sözleşmelilerin umudu oldu.

Sendikamız Hukuk Müşavirliği, bu konuda titizlikle çalışmalarını yürütmekte olup talep eden her sözleşmeli üyemiz için gerekli girişimleri hızlıca yerine getirmektedir. Son olarak Diyarbakır ilinde görevli bir üyemiz adına açılan davada idare mahkemesi, üyemizin kadrolu statüye atanmasına dair talebini hukuka uygun buldu.

Sendikamız Hukuk Müşaviri Av. Hacı Muharrem Mankır “Üyelerimizin haklarını korumak ve yeni haklar elde etmek adına sürekli titizlikle çalışmalar yürütmekteyiz. Bu hukuk mücadelemizin olumlu sonuçlanması umut vericidir. Ayrıca 3 yılını doldurmuş olan ve halen sözleşmeli statüde bulunan üyemizin hukuk müşavirliğimiz ile iletişime geçerek bu haktan yararlanması gerekmektedir. Sendikamız bu hususta üyelerine ücretsiz avukatlık hizmeti sağlamaktadır.” dedi.

Web Banner
Web Banner