Sözde Cumhurbaşkanı ve komutan etkisiz hale geitirildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sözde Cumhurbaşkanı ve komutan etkisiz hale geitirildi

Azerbaycan ordusunun Karabağ’a yönelik yürüttüğü operasyon devam ediyor. Havadan karşılık vermeye çalışan bir Ermeni Su-25 tipi uçak düşürülürken, işgalci güçlerin kaybına ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Karabağ’ın sözde Cumhurbaşkanı SİHA saldırısında ağır yaralanırken Savunma Bakan Yardımcısı ise etkisiz hale getirildi


Azerbaycan, işgal altındaki bölgelere yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında büyük ilerleme katetti. Ermeni kuvvetleri Azerbaycan ordularına karşılık vermeye çalışırken daha fazla zaiyat veriyor, çareyi kayıp vermemek için kaçmakta buluyor.

Ermeni tarafının verdiği o kayıplara ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı.

SAVUNMA BAKANI YARDIMCISI ÖLDÜRÜLDÜ

Ermenistan, Karabağ yönetiminin “Savunma Bakanı” Yardımcısı Artur Sarkisyan’ın Azerbaycan tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonda konvoyu SİHA’lar tarafından vurulan Ermeni işgalci güçlerine bağlı Dağlık Karabağ yönetiminin lideri Arayik Harutyunyan’ın da ağır yaralı olduğu açıklandı.

SU-25 DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan ordusu Ermeni hava kuvvetlerine bağlı SU-25 tipi bir savaş uçağının önleyici sistemler vasıtasıyla düşürüldüğünü açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Zangilan bölgesinde Ermenistan’a ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

MSB’DEN AÇIKLAMA

MSB’den konuya ilişkin açıklama yaıldı: “Kahraman Azerbaycan Ordusu, bir yandan işgal altındaki öz topraklarını kurtarmaya devam ederken bir yandan da Ermenistan Ordusu’nun saldırılarını püskürtmeye devam ediyor. Azerbaycan Ordusu, saldırı hazırlığındaki Ermenistan’a ait bir SU-25 uçağını daha düşürdü.”

ERMENİ ASKERLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Son 24 saatte cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait  4 “Grad” füze sistemi, 10 farklı tipte top, 3 mühimmat dolu kamyon ve 5 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı, silah, cephane ve yiyeceklerinin tükendiği belirtildi.

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu açıklandı. Açıklamanın yanı sıra Azerbaycan ordusunun 8 köyü daha Ermenistan’ın işgalinden kurtardığı duyuruldu.

FRANSIZ AŞIRI SAĞCILAR DA CEPHEYE GİDİYOR

Fransa’daki aşırı sağcı “Zouaves Paris” (ZVP) örgütünün lideri Marc de Cacqueray-Valmenier, Ermenistan saflarında savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiğini duyurdu.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’daki Azerbaycan ordusuna karşı Orta Doğu’dan getirerek kullandığı PKK/YPG terör örgütü gruplarına, Avrupa’dan aşırı sağcı örgüt üyelerini de dahil etti.

Fransa’da şiddet yanlısı Neo Nazi ideolojisine sahip ZVP örgütünün lideri De Cacqueray-Valmeinier, sosyal medya hesabından, üzerinde asker kıyafeti ve elinde otomatik silahın da bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak, Ermenistan’ın saflarında Azerbaycan’a karşı savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine gittiğini açıkladı.

Fransız Liberation gazetesinin haberinde, De Cacqueray-Valmenier’in geçen yıl Ukrayna’ya gittiği ve bu ülkede aşırı milliyetçi Azov grubuna hayranlık beslediği kaydedildi.

Haberde, bu kişinin kendini “faşist” olarak tanımladığı belirtildi.

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, PKK’lı teröristlerin Dağlık Karabağ’da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etmişti.

Tanksavar birliğinde görev aldığını anlatan Mikaelyan, kışlada aralarında Kürt asıllı paralı askerlerin de bulunduğunu belirtmişti.

AzerbaycanCumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de PKK’lı teröristlerin Ermenistan’ın yanında savaştığını açıklamıştı.

Lübnan’da Ermenilerin yaşadığı bölgelerde, Dağlık Karabağ’da savaşmak için gönüllü asker toplama merkezleri kurulmuştu.

ERMENİSTAN’DAN SALDIRI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun bugün yerel saatle 06.00’dan itibaren Ağdam ve Ağcabadi ilçelerinin köylerini bombalamaya başladığını açıkladı.

SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI PROVOKASYONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusu “sivillerimizi vuruyor” yalanını sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla ortaya çıkardı.Hacıyev, Ermenistan tarafından servis edilen fotoğrafın sahte olduğunu açıklayarak, “Başarısız Ermeni sahteciliği. Hatta örümcek ağını temizlemeyi bile unutmuşlar” dedi.

Hacıyev, Azerbaycan sivil yerleşim alanına Ermenistan ordusu tarafından atılan füze fotosuyla birlikte Ermenistan’ın provakasyon amacıyla paylaştığı fotoğrafı paylaştı.

ERMENİSTAN’IN PROVAKASYONUNU İFŞA ETTİ 

İki fotoğrafa da dikkatli bakılmasını ifade eden Hacıyev, “Farkı görün. Fotoğraf 1: Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın Terter bölgesinin Alasgarlı köyüne atıldı. Bunu günün fotoğrafı olarak paylaştım. Ermeni Smerch füzesinin motor kısmı masayı deliyor ve yere sağlanıyor. Fotoğraf 2: Başarısız Ermeni sahteciliği. Hatta örümcek ağını temizlemeyi bile unutmuşlar” dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.