Seçime hangi partiler katılacak? YSK’dan açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Seçime hangi partiler katılacak? YSK’dan açıklama


14 Mayıs’ta yapılan olan seçimlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’ndan son dakika açıklaması yapıldı. YSK’dan yapılan açıklamada, ‘Seçime 36 parti katılacak. Oy verme işlemi 08.00’de başlayıp 17.00’de sona erecektir’ denildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK’da 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yener, “Bugün yaptığımız toplantıda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. dönem milletvekili seçimine 36 siyasi partinin katılmaya hak kazandığı tespit edilmiştir. Ayrıca bugün yaptığımız toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihinde oy verme saatleri ve bir oy sandığında kaç seçmenin oy kullanacağına ilişkin tespitlerde de bulunulmuştur” diye konuştu.

YSK’nin toplantısında seçime katılmaya hak kazanan partilerin isimleri de belli oldu.

Buna göre seçime katılacak partiler şöyle;

Adalet Birlik PartisiAdalet PartisiAK PartiAnavatan PartisiBağımsız Türkiye PartisiBüyük Birlik PartisiBüyük Türkiye PartisiCumhuriyet Halk PartisiDemokrasi ve Atılım PartisiDemokratik Sol PartiDemokrat PartiEmek PartisiGelecek PartisiGenç PartiGüç Birliği PartisiHak ve Özgürlükler PartisiHalkın Kurtuluş PartisiHalkların Demokratik PartisiHür Dava PartisiİYİ PartiMemleket PartisiMillet PartisiMilliyetçi Hareket PartisiMilli Yol PartisiSaadet PartisiSol PartiTürkiye Değişim PartisiTürkiye İşçi PartisiTürkiye Komünist HareketiTürkiye Komünist PartisiVatan PartisiYeniden Refah PartisiYenilik PartisiYeni Türkiye PartisiYeşiller ve Sol Gelecek PartisiZafer Partisi

Oy verme işlemi ise 08.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimleri’ne girme yeterliliğine sahip olduğunu tespit ettiği partiler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 36 parti seçimlere katılma yeterliliğine sahip.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçime girme yeterliliğine sahip siyasi partilerle ilgili kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. YSK’nun bugünkü sayısında yayımlanan kararında, 298 sayılı ‘Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’ ile 2820 sayılı ‘Siyasi Partiler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre, illerin en az yarısında oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinden en az 6 ay öncesi itibarıyla teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 36 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR14 Mayıs’ta seçim için start verildiHaberi Görüntüle

Partilerin seçim kampanyası nasıl olacak? 'Sloganlar bile değişti'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPartilerin seçim kampanyası nasıl olacak? ‘Sloganlar bile değişti’Haberi Görüntüle

Türkiye seçimleri dünya gündeminden düşmüyor: 'Eşi benzeri görülmemiş bir senaryo'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye seçimleri dünya gündeminden düşmüyor: ‘Eşi benzeri görülmemiş bir senaryo’Haberi Görüntüle