Saldırıya Uğrayan Sağlık Çalışanı Yoğun Bakımda! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Saldırıya Uğrayan Sağlık Çalışanı Yoğun Bakımda!


Samsun’da sağlık çalışanına şiddet olayı Bafra Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddialara göre,  göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen Mehmet B. tahlil için girdiği odadan çıktığı sırada fenalaştı ve acil müdahale odasına alındı. Bu sırada başka bir bölümde görev yapan ve hastane önüne hava almak için çıkan sağlık personeli Halit Çelik’e hasta yakınları “Bu hastanede kalp doktoru yok mu? diye sordu. Ardından Mehmet B.’nin kurtarılamadığını öğrendiklerinde ise sağlık çalışanına tekme ve yumruklarla saldırdı. Ağır yaralanan Halit Çelik hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada aynı zamanda Sağlık-Sen’in iş yeri temsilcisi olan sağlık personeli Halit Çelik’in hasta yakınlarının şiddeti sonucu ağır yaralanması Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile  kınandı.

Açıklamada, “08 Mart 2020 tarihinde Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis hasta giriş bölümünde, hasta yakınları tarafından hastanemizde görev yapan bir sağlık çalışanımıza yönelik fiziki saldırı olayı yaşanmıştır. Saldırı sonrası Beyaz Kod işlemi başlatılmış, Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kolluk güçleri ve yetkili adli makamlarla irtibata geçilmiş, yaralanan personelimizin tedavisine de Bafra Devlet Hastanemizde başlanmıştır.   Sağlık İl Müdürlüğü olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, sağlık çalışanımıza ve Bafra Devlet Hastanesi sağlık ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaşanan bu hadisenin hukuken her aşamasında yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.  Tüm sağlık çalışanları adına beklentimiz, bu olayın yaşanmasına neden olan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır” denildi.

HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, saldırının meydana geldiği hastane önünde düzenlediği basın açıklamasında, “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı  bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda hastanelerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Devletin verdiği görevle, millete hizmet veren şifa dağıtan sağlık çalışanlarımız ambulanslarda, aile hekimlerinde, acillerde, polikliniklerde şiddete uğruyor, tehdip edip darp ediyorlar. Türkiye’de sağlıkta şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık sağlık çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden  endişelidir. Şiddet, ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası sağlık çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunu tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir. Yani kişi sağlık çalışanına şiddet uyguladığında belli bir süre ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamayacağını bilmelidir. Şiddetin kendisine bir fatura çıkaracağını bilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz” dedi

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ SALDIRIYI KINADI 


Önder açıklamasında, “Samsun Bafra Devlet Hastanesi İş yeri temsilcimiz Halit Çelik görev alanı olmayan bölümde üzerinde sadece önlüğü olduğu için 5 kişinin saldırısına uğrayıp ağır bir şekilde darp edilmiştir. Temsilcimiz Çelik’e geçmiş olsun diyor, şifa dağıtan ellere yapılan bu saldırıyı lanetliyorum. Üstünüzde önlük olmasının darp sebebi olduğu sağlıkta şiddete karşı ne zaman önlem alınacak? İstinasız tutuklu yargılama, şiddet uygulayanlara acil hariç belli bir süre kamuda ücretli sağlık hizmeti ve sağlık kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi hayata geçmelidir” ifadelerini kullandı.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx