Sahte web sitesiyle ‘aşı olmak isteyenlere’ tuzak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sahte web sitesiyle ‘aşı olmak isteyenlere’ tuzak!

Resmi kuruluşların isimlerini kullanarak ya da sitelerini taklit ederek gerçekleşen oltalama (phishing) gayretleri, Covid-19 sürecinde tüm hızıyla devam ediyor.


Siber güvenlik kuruluşu ESET, koronavirüs günlerinde siber suçluların Türkiye’yi hedefleyen yeni bir aldatmacasına dikkat çekiyor. Siber güvenlik uzmanı Lukas Stefanko bu kez siber dolandırıcıların, Sağlık Bakanlığı’na aitmiş izlenimi veren sahte bir web sitesiyle Türk vatandaşlarını kandırmaya çalıştığını tespit etti.

Daha önce Türkiye’deki e-devlet kullanıcılarını hedefleyen bir oltalama çabasını tespit eden siber güvenlik uzmanları, yine Türkiye’yi hedefleyen bir bankacılık truva atını belirledi.

ESET Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Lukas Stefanko’nun tespitine göre, Cerberus olarak isimlendirilen bu kötü amaçlı yazılım, Sağlık Bakanlığı fotoğrafı web sitesini taklit ederek Covid-19 aşısı ile alakalı  sahte internet sitesinde gizleniyor.

Cerberus esasında yeni bir zararlı da değil. ESET, çeşitli yeteneklere sahip bu zararlıyı daha 2019 senesinde ve 2020 senesinde da tespit etmişti.