Sağlık çalışanları da şehit sayılsın « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık çalışanları da şehit sayılsın


Türk Sağlık-Sen ,İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapılarak Covid-19 Pandemisi ile mücadele hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Sendika tarafından yapılan başvuruda  şehitlik ve gazilik kavramlarının askeri bir anlam taşısa da ülkemizde kimi durumlarda görevi sırasında gerçekleşen sebeplerle hayatını kaybedenlere “şehit”, sakat/malül kalanlara ise “gazi” unvanı verildiği hatırlatıldı. 

Mevcut COVİD-19 pandemisi ile en ön safta mücadele eden ve bütün Türk Milleti’nin sağlığı için kendi hayatlarını riske atarak görev yapan sağlık çalışanlarımızın bu mücadelesi sırasında virüse yakalandığı ve maalesef bazı sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiğinin açıklandığı belirtildi. 

 Toplum sağlığı mücadelesinin kahramanları olan sağlık çalışanlarından COVİD-19 ile bu mücadele sırasında yahut ileride herhangi bir salgın sebebiyle mücadele sırasında, şiddet sonucu veya meslek hastalıkları sebebiyle hayatını kaybetmeleri  nedeniyle kendilerinin Türk Milleti adına büyük önem arz eden “şehit” olarak, söz konusu durumlar sebebiyle sakat/malül kalmaları durumunda ise “gazi” olarak kabul edilmesi talep edildi.

Başvuruda bu statülerin getirdiği haklardan faydalandırılması hususunda gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılmasını istendi.