Sağlık Çalışanları Arasında Ek Ödeme Ayrımcılığı Yapılamaz! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Çalışanları Arasında Ek Ödeme Ayrımcılığı Yapılamaz!


Coronavirüs salgınıyla mücadele döneminde sağlık çalışanlarına verilen ek ödemede ayrımcılık yapılmıştır. Herkes bilir ki sağlık süreci ekip işidir. İşçi-memur-sözleşmeli-taşeron ayrımını kabul etmez! Doktor-Hemşire-Laborant-Şoför-Hizmetli ayrımını kaldıramaz!

Böyle hassas bir dönemde çalışanların moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyen bu uygulamadan dönülmelidir. Canı pahasına sahada, kurumlarda, hastalıkla mücadele eden bütün sağlık çalışanları ek ödemeden en yüksek oranlarda faydalandırılmalıdır. Bu bir lütuf bile değilken, nasıl olur da bir kısım sağlık çalışanı uygulamanın dışında tutulabilir!

Salgınla mücadele sağlık çalışanlarının toplumumuz için ehemmiyetini bir kez daha göstermiştir. Sağlık kurumlarında taşeron-sözleşmeli-memur ayrımı kaldırılmalı ve herkes için özlük hakları lâyıkıyla tanınmalı, döner sermayeden hakkaniyetli yararlanmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ancak bu şekilde sağlık süreçleri başarılı bir şekilde yürüyebilecektir!

SAĞLIK İLKE-SEN YÖNETİM KURUL

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri