Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Yanacak Olan İzinler 2021 Yılına Devretti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Yanacak Olan İzinler 2021 Yılına Devretti

Sağlık Bakanlığı, almış olduğu yeni karar ile sözleşmeli personel yıl içerisinde kullanması gereken, aksi halde yanacak olan izinlerini 2021’yılına devretti.


Sağlık Bakanlığı, salgının yayılımın önlenmesi, salgınla mücadele yeterli sayıda ve bu manada tecrübe kazanmış personel eliyle yürütülebilmesi için ikinci bir emre kadar yıllık izinlerin durdurulmasına karar vermişti.

Bakanlığın 27 Ekim tarihinde yazı ile kararını merkez ve taşra teşkilatına duyurmasından sonra, kanun gereği sözleşme döneminde yıllık izinlerini kullanması gereken sözleşmeli personelin durumu tartışma konusu olmuştu.

2021 YILINA DEVRETTİ

Bakanlık aldığı yeni karar ile yaşanan tartışmalara nokta koydu. Bakanlık, sözleşmeli personel yıl içerisinde kullanması gereken, aksi halde yanacak olan izinlerini 2021 yılına devretti.

Aile hekimleri başta olmak üzere, vekil ebe ve hemşirelerin, sözleşmeli il yöneticiler 2020 yılı içinde kullandırılmayan izinleri yanmamış olacak.

Ayrıca yaş haddinden veya malulen emekli olacakların talepleri halinde var olan izinleri de emeklilikten önce kullandırılacak.