Sağlık Bakanı illere göre koronavirüs vaka sayısını paylaştı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Bakanı illere göre koronavirüs vaka sayısını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin.’ açıklamasında bulundu. Bakan Koca’nın paylaştığı koronavirüs verilerine göre en yüksek artış ise Bolu’da görüldü.


Web Banner

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı.

Haftalık verilere göre Bolu, Kars, Gümüşhane, Kütahya ve Ankara 100 bin kişide en çok, Hatay, Osmaniye, Adana, Edirne ve Mersin ise en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

Bakan Koca’nın açıklaması şu şekilde:

İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin.

İŞTE VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Gümüşhane, Bilecik, Bayburt, Kocaeli ve Kırklareli. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Bu güce güvenin” mesajını paylaştı.

CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş ise vaka tablosu ile ilgili olarak şu ifadeleri kulllandı:

Bakan Koca 81 ilde 100 bin nüfusa karşılık gelen haritaya paylaştı. En çok vak gözüken il ise Bolu öne çıkıyor. Hatay ise vaka sayısında düşüş gösteren il olarak karşımıza çıkıyor.

Haftalık vaka sayısında 100 bine oranla karşılaştırılarak tablo oluşturuluyor. İstanbul’da 30 puanlık bir düşüş karşımıza çıkıyor. Antalya’da ise 1 buçuk bir puanlık bir düşüş var.

GÜNLÜK VAKA SAYISINDA  SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere göre son 24 saatte 218 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 647 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 1060 oldu, 6 bin 576 kişinin Covid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 167 bin 350’ye yükseldi.

Web Banner
Web Banner