Resmi sitede skandal fotoğraflar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Resmi sitede skandal fotoğraflar!


Suriye’de iç savaşın on üçüncü yılına girilmesine yalnızca günler kala, ABD’den Türkiye’nin burnunun dibine skandal bir ziyaret gerçekleştirildi. Sekiz yıl önce Suriye’nin kuzeyi, doğusu ve güneyinde asker bulundurmaya başlayan ABD, terör örgütü YPG ile işbirliği yapıyor.

Bir diğer terör örgütü DEAŞ’a karşı YPG’lilerle birlikte savaştığını ileri süren ABD’nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Cuma günü İsrail’deydi. Milley ve beraberindeki gazetecileri taşıyan uçak, Cumartesi günü sessiz sedasız bir şekilde Suriye’nin kuzeyine iniş yaptı. Sürpriz gezi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAFP fotoğrafları geçti! Terör elebaşı yalvardı: ‘En sadık müttefikiz’Haberi Görüntüle

New York Times’ın Pentagon muhabiri Helene Cooper, ‘Milley Suriye’de DEAŞ’a karşı ABD birliklerine halen ihtiyaç duyulduğunu söylüyor’ başlığıyla ziyareti haberleştirdi. Suriye’de sekiz yılını doldurmak üzere olan Amerikan varlığının son zamanlarda geri plana düştüğü yorumunu yapan Cooper, ABD ordusunun bir numaralı isminin ise görevin alınan riske değer olduğunu söylediğini aktardı.

ABD’nin halihazırda Suriye’de 900’den fazla askeri ve yüzlerce de müteahhitle bulunduğunu vurgulayan Helene Cooper, beş yıllık mücadelenin ardından temizlenen DEAŞ’ın yeniden dirilmemesi için Pentagon’un ‘Kürt savaşçı’larla birlikte sahada yer aldığını yazdı. YPG’li teröristler için ‘Kürt savaşçı’ ifadesini kullanan New York Times, Biden yönetiminin Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Çin’le artan gerilime odaklanmasıyla birlikte Suriye’deki DEAŞ görevinin arka planda kaldığını belirtti. Gazeteye göre, Suriye’deki Amerikan askerleri yalnızca İran destekli milis grupları ya da DEAŞ teröristlerinin saldırılarından sonra gündeme geliyor.

 

 

New York Times, ABD Genelkurmay Başkanı Milley’in görev süresi boyunca ilk kez Cumartesi günü Suriye’ye ayak bastığını dile getirdi. Daha önce duyurulmayan sürpriz gezi sırasında konuşan general Milley, ziyaretin Suriye’deki ABD askerlerinin Amerikan güvenliği için devam eden değerini ilk elden anlamak adına bir şans olduğunu savundu.

“Kuvvet korumasını kontrol etmek istedim” diyen ABD Genelkurmay Başkanı, kendisine eşlik eden gazetecilere Suriye’deki birliklerinin doğrudan olmasa bile ateş saldırısına maruz kaldıklarını söyledi. New York Times, Suriye’deki Amerikan askerlerine ya da birliklerin konuşlandığı üslerin yakınlarına son bir yılda onlarca roket saldırısı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

General Mark Milley, mevcut tabloda DEAŞ tehdidinin görmezden gelinemeyeceğini kaydetti, “Eğer tamamen yok sayar ya da arkanızı dönerseniz, örgütün yeniden canlanması için koşulları hazırlıyorsunuz” ifadesini kullandı.

 

 

YENİ FOTOĞRAFLAR

Amerikan ordusunun resmi internet sitesi ABD Genelkurmay Başkanı’nın Suriye’ye sürpriz ziyaretini gösteren fotoğrafları henüz yayımlamadı ancak sitede Suriye’den başka kareler var. 3 Mart tarihli karelerde, Amerikan ordusunun eğittiği YPGli teröristlerin ‘mezuniyet töreni’ görülüyor.

Haseke bölgesindeki törende, ‘Asayiş’ adı takılan terör organizasyonuna katılacak 154 yeni üye diploma aldı. Resmi site, Amerikan ordusundan yüzbaşı Christopher Messer’in yer aldığı skandal törenden yedi kareyi yayımladı.

Halihazırda Suriye’nin kuzeyinde YPG’li teröristlerle işbirliği yapan ABD askerleri, son bir yılda birçok kez teröristlerle birlikte poz verdi. 2022 yılının son haftalarında Türkiye’nin gündeminde Suriye’nin kuzeyine yeni bir sınır ötesi operasyon vardı. Tam da bu operasyonun konuşulduğu günlerde, Amerikan askerleri YPG’li teröristlerle birlikte devriye gezdi.

Fotoğrafların çekildiği yer, Kamışlı’nın güneyindeki Tel Maruf köyüydü. Bir hava üssünün de bulunduğu Kamışlı şehri, Mardin’in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında yer alıyor.