Resmi ilanlar için internet açılımı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Resmi ilanlar için internet açılımı

Basın İlan Kurumu’nca, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.


Basın İlan Kurumu aracılığı ile gazetelerde yayınlatılan fotoğrafı ilanların çevrimiçi ortamda da duyurulmasıyla icra, ihale, tebligat ve eleman alımı ilanlarının mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel muhatabına ulaşması, hedef kitle ve kamuoyuna etkili bir biçimde şeffaflık prensibi çerçevesinde duyurulması ve rekabet ortamının sağlanması amaçlanıyor.

Yönetmelik değişikliği, kurum ve ilgili gazetelerin konuya ilişkin yapacağı hazırlıklar nedeniyle 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

PORTAL YAYINDA

Öte yandan Basın İlan Kurumu’nca, fotoğrafı ilan ve reklamlar ile özel ilanların Türkiye’nin ilan portalı “ilan.Gov.Tr” web sitesinde yayınına ilişkin usul ve esasları kapsayan “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Basın İlan Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” ile kurumun ilan portalı, fotoğrafı ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerle beraber fotoğrafı ilanların yayın mecrası haline geldi.