Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sosyal madya hesabından yaptığı paylaşımda Astronomi Kulübü kurduğunu duyurdu.
Okulun osyal madya hesabından yaptığı paylaşımda;
”Gökyüzüne bakmak, sadece yıldızları değil; aynı zamanda ilmi, hikmeti ve yaratılıştaki düzeni görmek demektir.
Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzda gerçekleştirdiğimiz Ay gözlemi, bizlere kainatın incelikle işleyen yasalarını ve bu düzenin arkasındaki büyüklüğü bir kez daha hatırlattı.
Bu heyecan verici deneyimden ilham alarak, Astronomi Kulübümüzü kurduk!
Amacımız; gök cisimlerini tanımak, evrenin sırlarını keşfetmek, bilimi merakla takip ederken aynı zamanda bu ihtişam karşısında düşünmeye, tefekküre yönelmektir.
🔭 Gökbilimi seven, merak eden, gözlem yapmayı seven tüm öğrencilerimizle kulübümüz çatısı altinda gözlem yapmaya devam edeceğiz.
Unutmayalım: ”Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, insanlar onların yanından yüz çevirerek geçerler.” (Yusuf Suresi, 105) Biz ise o delilleri birlikte keşfetmek için yola çıkıyoruz!”denildi.
Ayrıca öğrecilerin Ay gözlemi ile ilgili görseller paylaşıldı.