Pin Kodu Öğrenme ve Değiştirme: Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Pin Kodu Öğrenme ve Değiştirme: Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim?


Web Banner

Yeni hat alındığında GSM operatörleri tarafından telefonlara takılması için SIM kart verilir. Telefonu açmak için müşterisi olduğunuz operatör tarafından verilen Pin kodunun girilmesi gerekir. Herkese özel olan bu kod SIM kartın arkasında yazılıdır. Pin kodunu girerek hat kullanılabilir. Ancak Pin kodu uzun süre kullanılmadığında unutulur. Bunun için yine aynı kartın arka yüzeyinde yer alan PUK koduna ihtiyaç vardır. Operatörün verdiği kodu kullanmak istemeyenler için de değiştirme imkanı bulunur.

Pin Kodu Değiştirme

Pin kodu değiştirme işlemi operatörlere göre farklılık göstermektedir. Operatörlerin çağrı merkezini arayarak Pin kodunuzu değiştirebilirsiniz.

Turkcell Pin Kodu Değiştirme

Pin 1 kodunu **05*PUK 1 KODU*YENİ PİN*YENİ PİN# tuşlayarak da belirleyebilirsin.

Vodafone Pin Kodu Değiştirme

Pin1 Değiştirme: **04*eski Pin*yeni Pin*yeni Pin # Arama TuşuPin2 Değiştirme: **042*eski Pin2*yeni Pin2*yeni Pin2 # Arama TuşuPin1 Bloke Çözme: **05*Puk Kodu*yeni Pin*yeni Pin # Arama TuşuPin2 Bloke Çözme: **052*Puk 2*yeni Pin2*yeni Pin2 # Arama Tuşu

Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim?

Pin Kodunu unutan kullanıcıların SIM kart arkasında yer alan PUK koduna ihtiyaçları vardır. Pin 1 numaranızı 3 kez arka arkaya hatalı girerseniz, sim kartınız bloke olur. Blokeyi kaldırmak için PUK 1 kodunu kullanmanız gerekir. PUK 1 kodu, bloke olan sim kartınızın yeniden kullanılabilir hale gelmesini ve blokenin kaldırılmasını sağlayan özel bir şifredir. PUK kodunuzu öğrenerek Pin kodunuzu değiştirebilirsiniz.

Turkcell PUK Kodu Öğrenme

Seçtiğiniz yönteme göre T.C. numaranızı veya SIM kat numaranızı yazın. Telefon numaranızı girin ve ‘Gönder’ butonuna basın.

Ayrıca Turkcell resmi internet adresinde şifresi bulunan ekranın sağ üst köşesinde yer alan Giriş bölümünden hesaplarına giriş yaparak PUK kodlarını öğrenebilirler. Hesabım > Ayarlar > Puk Numaram yöntemi ile PUK kodlarına ulaşabilirler. Ayrıca 532 müşteri hizmetlerini arayarak veya Turkcell İletişim Merkezlerine giderek de PUK kodu öğrenilebilir.

Vodafone PUK Kodu Öğrenme

Seçtiğiniz yönteme göre T.C. numaranızı veya SIM kat numaranızı yazın.Telefon numaranızı girin ve ‘Sorgula’ butonuna basın.

Ayrıca Vodafone Yanımda Online İşlemler sayfasından internet sitesine giriş yapın. Sağ üst köşede kullanıcı ikonuna tıklayıp, Ayarlarım sekmesinden “Hat Ayarlarım”a göz atın. PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz. Vodafone uygulaması üzerinden de PUK kodunu öğrenebilirsiniz. Uygulamayı açın ve Ayarlarım bölümüne girin. Burada, “Hat ayarlarım” sekmesinde PUK kodu öğrenebilirsiniz. Vodafone PUK kodu öğrenmek için 7000’i arayabilirsiniz.

Türk Telekom PUK Kodu Öğrenme

PUK1/PUK2 kodunuza Türk Telekom Online İşlem Merkezine giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Ayrıca 444 5 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetlerini arayarak PUK bilgileri alınabilmektedir.

 

Web Banner
Web Banner