PAZARLIK YENİ BAŞLADI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

PAZARLIK YENİ BAŞLADI


Sendikal mücadelemizin hasat mevsiminde çabamız devam ediyor. Ağustos sıcağında ürünümüzü sel sularından, orman yangınlarından, mülteci akınından, azgın enflasyon canavarından ve en önemlisi de sosyal medya teröristlerinden korumaya çalışıyoruz.
Pazarlık yeni başladı, çünkü hükümet taleplerimize karşı ilk teklifini ayın on ikisinde verdi ve aslında bu tarihten on gün sonra altıncı dönem toplu sözleşme süreci fiilen tamamlanmış olacak. Bu tarihe kadar uzlaşma sağlanmazsa, geriye hakem heyeti süreci kalacak ki bu sürecin sadece mevzuatı yerine getrime süreci olduğunu daha önce gördük.
Yetkili konfederasyon, bu on gün içinde yüzlerce talebin müzakeresini yapacak, diplomasiden eyleme sonuç almak için pazarlığın her türlü argümanını konuşturacak, bir de haksız, hukuksuz saldırılara, çeşitli ayak oyunlarına karşı mücadele verecek. “Yalan terörüne” karşı yasal düzenlemenin tartışıldığı bu dönemde işimiz hiç de kolay değil.
Böylesine hassas dönemde, Memur Sen’in temsil ettiği değerlere ve mücadelesine temelden karşı olan demokrasi dışı marjinal gruplara, sahte hesaplarla sadece sendikamızı değil ülkemizi hedef alan fetöcülere ve rakiplerimize değil, Memur Sen’e gönül vermiş yüzbinlere sesleniyorum. Mücadelemiz devam ediyor, bozgunculara değil teşkilatınıza kulak verin ve gereğini yapın.
Sosyal medyadan, organize olmuş hainleri bastıracak ve haklı taleplerimizi bütün dünyaya haykıracak destek verin, eylemlere yüksek katılım gösterin. Haklı olmanın, hak aramanın, bu yolda alın teri akıtmanın tadına varın, gururunu yaşayın. En önemlisi de sürecin sonunda emeğimize, kazanımlarımıza sahip çıkın. Birilerinin her dönem görev edindiği, bizi ve kazanımlarımızı değersizleştirme çabalarına karşı uyanık olun. Kıyas yapın, bizim yıllar içinde yaptıklarımızı ancak rakiplerimizin yaptıklarıyla kıyaslayarak anlayabilirsiniz.
Toplu sözleşme masası yeni ısındı ve bu hafta boyunca çabamız artarak devam edecek. Taleplerimiz karşılanmazsa, sendikacılığın kurallarını işletecek ve 19 Ağustos Perşembe günü Ankara yolların düşecek, alanları şenlendirecek, sesimizi yükselteceğiz. Eylem çağrımız geldiğinde yollara düşme vakti demektir, bütün üyelerimizi bu tarihi göreve bekliyoruz.
Sözleşmeli arkadaşlarımıza kadro, 3600 ek gösterge, seyyanen zam, gerçek zam demek olan refah payı ve her hizmet kolunda onlarca kazanımla süsleyeceğimiz altıncı dönem toplu sözleşme sürecindeki başarımızın; özlük mücadelesinin çok daha ötesinde ülkemize, değerlerimize, geleceğimize, irademize dair mücadelemize ivme katacağından eminiz. Zira bizim mücadelemiz soylu bir mücadeledir ve ilham kaynağımız tükenmez ulvi bir kaynaktır.
Talat YAVUZ
Memur Sen İstanbul İl Başkanı

Talat YAVUZyavuztlt@hotmail.com