Özlem Zengin o anları anlattı: Benim için çok ızdıraplıydı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Özlem Zengin o anları anlattı: Benim için çok ızdıraplıydı!

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin CHP’li Engin Özkoç’un “Bu kadına haddini bildirin” çıkışından sonra yaşadığı olayları anlattı.


Özlem Zengin programda bu olaydan sonra birçok destek mesajı aldığını belirterek şunları söyledi; 

‘GEÇEN ZAMAN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA DERİN BİR İZ BIRAKMIŞ’

”Yaşadığım olaydan sonra tanıdığım tanımadığım o kadar çok kadından mesaj aldım, telefon aldım, dua aldım ki hepsinin de ortak kodlamaları vardı. Bu kadar zamandan sonra bir taraftan yasaklar kalkmış ama içimizde kanayan bir yara var. Bizim canımızı bir şeyin bu kadar çok acıttığını tekrar hissetmek enteresan bir ruh hali yarattı bizde. Biz o yaranın iyileştiğini zannetmişiz ama geçen zamanın bize bıraktığı iz düşündüğümüzden daha derin bir iz olarak kalmış”

‘NELER YAŞADIĞIMIZI UNUTMUŞUZ’

Zengin, kendisini arayan kadınların ”Galiba unutmuşuz o yaşadığımız zorlukları” dediklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;  ”Hani bir şey olur evladını kaybedersin ve geri bulursun ya sonra onun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu hatırlarsın. Onun gibi bir duygudur bu”

‘O AN BENİM İÇİN ÇOK IZDIRAPLIYDI’

Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı o konuşmayı daha sonra izleme fırsatı bulduğunu dile getirerek şunları söyledi;

”Konuşmayı yaptığım an benim için çok ızdıraplıydı. O kadar içinden geliyor ki bu kelimeler, özellikle annem kelimesi beni çok hüzünlendirmiş. Tabi bu sırada etraftan laf atılıyor. Onlara da cevap vermen gerekiyor. Vermeyebilirim de ama ben bunu önemsiyorum. Muhalif insanların beni anlamasını, bizi anlamasını istiyorum. Çünkü asıl cevap onlara zaten. Bu aslında bizi anlayın çığlığıdır”

‘BİR CÜMLEYLE BİR KELİMEYLE TETİKLENİYOR’

AK Partili Zengin, bu yaranın bir cümleyle, bir kelimeyle tetiklendiğini ifade ederek; ”Bu görüntüler sadece benim değil izleyen çoğu kişinin, başörtülü olan olmayan, genci, yaşlısı, herkesin içinde bir yere dokundu. Bu bize şunu gösteriyor. Özellikle yaşadığımız toplumsal meseleler kolay kolay iyi olmuyor. Eğer bu konular anlaşılırsa insanlar daha korunaklı tavırlar içerisinde hareket ederler. Bunlar kaşınacak meseleler değil” dedi.