ÖSYM’den 2024 YKS adayları için önemli duyuru! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖSYM’den 2024 YKS adayları için önemli duyuru!

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan adaylar için ÖSYM’den kritik bir açıklama geldi. Adayların eğitim bilgilerini güncellemeleri için bilgi güncelleme ekranı 24 Haziran’da açılacak.


ÖSYM, YKS’ye katılan adayların değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılacak eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiğini belirtti. Adayların, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini kontrol edip güncellemeleri gerekiyor.

Yanlış veya eksik bilgi düzeltme

Adayların eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata varsa, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile iletişime geçerek Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden gerekli düzeltmeleri yapmaları ve bu düzeltmeleri 24-28 Haziran tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresinden onaylamaları gerekiyor.

Özel durumlar ve KKİS kullanımı

Eğitim bilgisi MEB e-Okul sistemine eklenemeyecek durumda olan adaylar, bilgilerini Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirip, sonrasında AİS üzerinden onaylaması gerekiyor. Bu işlemler 28 Haziran 2024 saat 16.00’da sona erecek.

ÖSYM’nin açıklamasından önemli notlar

ÖSYM, eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemlerinin önemine dikkat çekerek, 28 Haziran 2024 saat 16.00’dan sonra yapılan güncellemelerin geçerli olmayacağını belirtti. OBP hesaplamalarında adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında bulunmaması durumunda en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.

Özel eğitim meslek okulları ve yurt dışı adaylar

Özel eğitim meslek okulları veya dengi okullarda öğrenim gören adayların, MEB e-Okul sisteminde yer alan özel eğitim meslek alan adı ve kodları ÖSYM sistemine aktarılacak. Yurt dışında öğrenim gören adaylar ise ÖSYM kılavuzunda belirtilen bilgileri dikkatlice incelemesi gerekiyor.

Güncelleme işlemi başlıyor

Bilgi güncelleme ekranı 24 Haziran’da açılıyor. Adaylar, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında eğitim bilgilerini güncellemelidir.

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haziran ayı başında yapılan üniversite giriş sınavlarının sonuçları, 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sonuçlarını bu tarihte öğrenebilecekler.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx