Okullar, Kantin Dışında Kiralama Yapamayacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okullar, Kantin Dışında Kiralama Yapamayacak

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, Kantin Kiralama İşlemleri hakkında bir yazı yayımlayarak okullarınkantin vb. yerler dışında kalan alanlar için (açık alan, salon vb. yerlerde) kiralama yapamayacağını bildirdi.


Web Banner

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan yazıda “yalnızca kantin vb. yerler için işlettirme ve işletme faaliyetlerinin söz konusu olacağı, bunun dışında kalan alanlarda (açık alan, salon vb. yerlerde) herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmeyeceği…” belirtildi.

Yayımlanan yazıda “07.07.2021 tarihli ve 27937053 sayılı yazımız ile Bakanlığımıza bağlı okullarda bulunan açık alan, salon vb. yerlerin kiralanması konulu 18.06.2018 tarihli ve 11834689 sayılı yazımız yürürlükten kaldırılmış ve Bakanlığımıza bağlı okullarda okul aile birlikleri tarafından işlettirilecek veya iletilecek yerlerin Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde hükme bağlandığı üzere yalnızca kantin vb. yerler için söz konusu olacağı bunun dışında kalan alanlarda ise (açık alan, salon vb. yerlerde)herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmeyeceği belirtilmişti.

07.07.2021 tarihli ve 27937053 sayılı yazımız ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde hükme bağlandığı üzere; yalnızca kantin vb. yerler için işlettirme ve işletme faaliyetlerinin söz konusu olacağı, bunun dışında kalan alanlarda (açık alan, salon vb. yerlerde) herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmeyeceği belirtildiğinden bu tarihten önce (07.07.2021)kantin vb. yerler dışında kalan alanlar için (açık alan, salon vb. yerlerde) yapılan kiralama işlemleri sözleşme süreleri bitinceye kadar geçerliliğini koruyacak olup sözleşme süresinin bitmesiyle birlikte bu alanlara ilişkin herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir.Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”ifadeleri kullanıldı.

Web Banner
Web Banner