Okul servislerine yeni düzenleme « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul servislerine yeni düzenleme


İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşülen teklife göre öğrenci servis taşımacıları, UKOME’de belirlenen tarife ve tarife dışı özel hizmetleri içeren iki ayrı servis hizmeti sunacak. Veliler, istediğini seçebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) temsilcisinin karşı oyuna karşı teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

Şikâyetler arttı

UKOME’nin kararlarına herkesin uymak zorunda olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, “Burada farklı bir tarife yapılması talep edilmiyor. UKOME’nin belirttiği standart bir tarife var. Bu tarifeye herkesin uyması gerekir” dedi. MEB temsilcisi Emrullah Aydın ise “Servis taşımacılığıyla ilgili sıkıntılar eskiden beri devam ediyor. Özel okullar, eğitim ücretlerini önceden aldığı için ‘enflasyon farkını nasıl giderebilirim’in yollarını arıyor. Servis araçları da bunun için bir araç oluyor” diye konuştu.

İBB’ye servislerle ilgili önceki yıllara göre daha çok şikâyet geldiğini söyleyen Gökce de ”Ağırlıklı olarak özel okullardan alıyoruz. Velilerin, ‘Bana UKOME standartlarında hizmet sunmalısınız’ demesi halinde bu şartları taşımacılar ve okullar sağlamak zorunda. Kararın alınması çok önemliydi. Kararın uygulanmasını hızlıca Valiliğe, emniyete ve tüm ilgili kamu kurumlarına dağıtacağız. Denetlenmesini izleyeceğiz. Böylece velilerden 3-4 kat fazla fiyat alınmasının önüne geçebiliriz” ifadelerini kullandı. Gökce, MEB temsilcisinin teklife ‘hayır oyu’ vermesini de şöyle değerlendirdi: “Şaşkınlıkla izliyorum. Şu an da tamamen VIP taşımacılığı yapılıyor. Özel okulları geçtik, devlet okullarında başka araçların içeri sokulmadığı tahditli alanlar oluşturulmuş vaziyette. Bakanlığımızın onu denetlemesi gerekir. MEB temsilcisinin karşı oy kullanması, sanırım gerçek durumun farkında değil.”