Öğretmenlerin DYS Kullanması için çalışmalar başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin DYS Kullanması için çalışmalar başladı

DYS’nin öğretmenlere yaygınlaştırılması (15.10.2021) Millî Eğitim Bakanlığının 2012/39 sayılı genelgesi ile resmi yazışmaların elektronik ortamda yapılması için bakanlığımızda Doküman Yönetim Sistemi (DYS) projesi faaliyete geçirilmiştir.


Web Banner

DYS’nin öğretmenlere yaygınlaştırılması (15.10.2021) Millî Eğitim Bakanlığının 2012/39 sayılı genelgesi ile resmi yazışmaların elektronik ortamda yapılması için bakanlığımızda Doküman Yönetim Sistemi (DYS) projesi faaliyete geçirilmiştir.

2012 yılında Merkez Teşkilatı, 2013 yılında 81 İl Milli Eğitim Müdürlükleri, 2014 yılında tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, 2017 yılında 52 bin okul, 2015-2021 yılları arasında toplam 63 yurtdışı temsilciliğimiz (müşavirlik ve ataşelik) ve yurtdışında bulunan 54 okulumuz DYS kapsamına alınmıştır.

DYS ‘nin bileşenleri olan OTOBAN, KEP, UETS ve EVRAKSORGU projeleri ile e-Devlet dönüşümünün gerçekleşmesine katkıları devam etmiştir.

Dönüşümün devamı olarak belge ile ilintili diğer iş süreçlerini elektronik ortama almak ve Cumhurbaşkanlığımızın “Tasarruf Tedbirleri” konulu 2021/14 sayılı genelgesi kapsamında; kurum harcamalarında tasarruf sağlamak, şeffaflığı sağlamak, bürokratik işlemlerin azaltılmak, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak için öğretmenlerimize elektronik ortamda belge tebliğ etme çalışmaları başlatılmıştır.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 8 kurumda 15.10.2021 tarihinden itibaren pilot uygulamaya başlanılmıştır.

Yeni uygulama ile birlikte okul yöneticileri öğretmenlerimize duyuracakları resmi evrakları DYS üzerinden öğretmenlere gönderebileceklerdir.

Öğretmenlerimizin de bu yazıları görmeleri ve “Okudum” bilgisini işaretlemelerini DYS WEB (https://dysweb.meb.gov.tr) üzerinden yapabileceklerdir.

Öğretmenlerimiz DYS WEB ‘e internet tarayıcılardan (bilgisayarlardan) ve mobil cihazlardan erişim sağlayabileceklerdir.

Sistem üzerinden yapabilecekleri uygulamalar aşağıda liste halinde sunulmuştur –

Farklı kurumlarda ki görevlerinizi görebilir ve görevler arası geçiş yapabilirsiniz. –

Görevli olduğunuz kurumlarda size tebliğ edilmiş belgeleri ve ekleri görüntüleyebilir ya da indirebilirsiniz. – Size tebliğ edilmiş evrakları görüntüleyip “Okudum” butonu ile yöneticinize bilgilendiğinizi bildirebilirsiniz. –

Size tebliğ edilmiş aktif belgelerin listelendiği “İş listesi” ekranında arama yapabilirsiniz. Bulduğunuz belgeye tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. – Size tebliğ edilmiş belgelerin aynı zamanda hangi öğretmenlere de tebliğ edildiğini görebilirsiniz. –

Göreviniz bulunduğu okuldaki rolünüze geçiş yaptıktan sonra “Sorgular” menüsünden “Kişi Evrak Sorgusu” ekranını kullanarak geçmiş zamanda işlem yaptığınız(Okudum butonuna bastığınız) belgeler arasından arama yapabilirsiniz.

2 – Kurumunuza vermiş olduğunuz dilekçeleri Sorgular menüsünden “Dilekçelerim” sayfasına tıklayarak görebilirsiniz.

Kurumunuz tarafından size cevap olarak yazılmış resmi belgeleri görebilirsiniz.

– Ayarlar sayfasını kullanarak DYSWEB arayüz ekranları ile ilgili ayarlamalarınızı yapabilirsiniz

Web Banner
Web Banner