Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Sözü ne Zaman Tutulacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Sözü ne Zaman Tutulacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce aralarında öğretmenlerin de olduğu bazı kamu görevlilerin ek göstergeleri 3600 ek gösterge çıkarılacağı sözü vermişti.


Cumhurbaşkanlığı 100 günlük eylem planlarında yer alan 3600 ek gösterge zaman dolmasına rağmen verilmedi. Ak Partiden çeşitli açıklamalar ile çalışmaların devam ettiği ve verilen sözün tutulacağı açıklamaları gelse de 2,5 yıl bir zamanda herhangi bir adım atılmadı.

3600 ek gösterge sorusuna Hazine ve Maliye Bakanı Elvan “Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığının 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan vermiş olduğu cevaptaki son cümle 3600 ek göstergenin mali yüküne vurgu yapmakta ve kısa zamanda hayata geçirilmeyeceği anlamı çıkmaktadır.

Söz verilen 3600 ek gösterge uzun zaman sonra hayata geçirilmesi de çok fazla bir anlam ifade etmeyecek, kamu personelinin içindeki umut ve müjde sevinci her geçen gün körelmeye devam edecek, hak kayıpları daha çok artacak.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğanın verdiği 3600 ek gösterge talimatıyla alakalı bakanlıklar bir an evvel hayata geçirmekle görevlidir, sorumludur, yükümlüdür.

2 milyon kamu personeline söz verilmiş haklarıyla alakalı bakanlıkların omuzlarındaki en büyük sorumluluktur. Öğretmenler artık açıklama değil, icraat beklemektedir.