Öğretmeni katleden cani yakalandı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmeni katleden cani yakalandı

İstanbul Fatih’te, öğretmen Abdulbaki Durmaz’ı otomobiliyle ilerlerken silahla vurarak öldüren zanlı A.G., bir lokantada yemek yerken yakalandı. A.G.’nin polislere, cinayeti kan davası nedeniyle işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.


Topkapı Mahallesi Bican Bağcıoğlu Sokak’ta meydana gelen cinayetin şüphelisi A.G. (28), Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Özel ekibin, A.G.’yi Fatih’te bir lokantada yemek yerken yakaladığı bildirildi.

Cinayetin nedeni kan davası

Şüpheli A.G.’nin, 2017’den beri Batman’da süren bir kan davası nedeniyle bu cinayeti işlediği tespit edildi. Emniyette susma hakkını kullanan A.G., yakalandığı ilk anda polislere, “Bu bir kan davası. Yaptığımın hata olduğunu biliyorum.” dediği ortaya çıktı.

Kaçış planı ve diğer şüpheli

A.G.’yi olay yerinden kaçıran taksinin şoförünün kardeşi F.G. (24) olduğu belirlendi. Polis ekipleri, F.G.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Cinayet olayı ve detayları

Dün, Topkapı Mahallesi Bican Bağcıoğlu Sokak’ta öğretmen Abdulbaki Durmaz, otomobiliyle ilerlerken bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Durmaz, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, katil zanlısının olay yerinden kaçtığı taksinin şoförünü telefonla arayarak, şüpheliyi nereye bıraktığını sordu. Şoförün, zanlıyı yakın bir yere bıraktığını iddia etmesi ve daha sonra aramalara cevap vermemesi üzerine kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, katil zanlısının F.G.’nin ağabeyi A.G. olduğunu tespit etti.

Ekipler, F.G. ile A.G.’nin babalarının 2023’te Batman’da Abdulbaki Durmaz’ın mensubu olduğu aşiret tarafından öldürüldüğünü ve bu nedenle iki aşiret arasında kan davası bulunduğunu belirledi.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx