Ödenmeyen Ek Dersler Geriye Dönük Beş Yıl İçinde Ödenebilir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ödenmeyen Ek Dersler Geriye Dönük Beş Yıl İçinde Ödenebilir

MEB, Herhangi Bir Nedenle Ödenmeyen Ek Derslerin Geriye Dönük Beş Yıl İçinde Ödenebileceğini Bildirdi


İlinizde salgın nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla yürütüldüğü süreçte; hafta içi saat 18:00’den sonra ve hafta sonu yapılan derslerde gece öğretimi için öngörülen ücretten faydalandırılmasına ilişkin geriye dönük ödemenin yapılıp yapılamayacağı, ödeme yapılacaksa herhangi bir yasal faizin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda tereddüte düşüldüğü ve bu konuda Bakanlığımızdan görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.

Bilindigi üzere, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun “Ödenemeyen giderler ve bütçelestirilmis borçlar” baslıklı 34 üncü maddesinde “Ilgili oldugu malî yılın sonundan baslayarak bes yıl içinde alacaklıları tarafından geçerli bir mazerete dayanmaksızın, yazılı talep edilmediginden veya belgeleri verilmediginden dolayı ödenemeyen borçlar zamanasımına ugrayarak kamu idareleri lehine düser. …” hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla, söz konusu hükme istinaden ilgili oldugu malî yılın sonundan baslayarak bes yıl içinde alacaklıları tarafından talep edilmis olmaları sartı göz önünde bulundurularak herhangi bir faiz uygulanmadan ödeme yapılması mümkün bulunmaktadır.

Ogretmenler.net