Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi ERASMUS + Projesi ile Portekiz’ ‘de final toplantısına katıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi ERASMUS + Projesi ile Portekiz’ ‘de final toplantısına katıldı

İstanbul Küçükçekmece Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi ‘Media and Information Literacy :Learning to think Critically ” adlı ERASMUS+ Projesi kapsamında Portekiz’in Faro şehrinde 4 öğrenci ve 2 öğretmen ile Escola Secundária Pinheiro e Rosa okulunda 6. öğrenci değısimi final toplantısına 6 -10 mayıs tarinde katıldılar.


Proje kapsamında Gela (İtalya) , İstanbul (Türkiye), Zagreb (Hırvatistan), Baldones (Letonya), Reykjanesbær (İzlanda) dan gelen öğretmen ve öğrenciler ile Portekiz’in Faro şehrinde sıcak bir karşılamayla buluştular.

Proje kapsamında gelen tüm öğrenciler ve öğretmenler siber suçlar biriminden bir yetkilinin verdiği internette çevrimdışı ve çevrimiçi tehlikeler konulu bir seminere ve yapay zeka eğitimi ve günlük yaşamımızı nasıl etkileyecek? Konulu seminere katıldılar. Öğrenciler, eğitimde yapay zekanın risklerini ve faydalarını tartışma ve “Dijital ayak izim” , “Yapay zeka kullanarak foto albümü nasıl oluşturulur” temalı atölye çalışmalarına katılma fırsatı buldular. Grup aynı zamanda ETIC Algarve’de yapay zeka kullanımıyla ilgili dijital içerikler ürettiler.


Gelen tüm katılımcılar Faro şehrini, Faro’nun tarihi merkezine ziyaret ve Faro Belediye binasında bir resepsiyona katılmış , Ria Formosa turu ve Praia de Faro Denizcilik Merkezinde aktiviteler ve Sagres ziyaretini gercekleştirmişler, doğal güzelliklerini keşfetmiş birlikte zaman geçirmişlerdir.

Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesinin öğrencileri bu proje sayesinde Avrupa vatandaşı olmayı , yaşamboyu öğrenmeyi , aktif vatandaşlığı , dijital yeterliliklerini, ingilizcelerini geliştirme, farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmuşlardır. Erasmus + projemizin amacı öğrencilere farklı medya mesajlarını analiz etmelerini ve değerlendirmelerini sağlayacak becerileri öğretmek, bu becerileri kullanarak kendi medya mesajlarını oluşturmaya yönelik olmuştur.Proje sürecinde insan hakları, ifade özgürlüğü, sansasyon ve manipülasyon, reklam, vatandaşlık, demokratik söylem, medya ve stereotipler, propaganda ve demokrasi,medyada temsil ve sanal tüketim, yalan haber gibi planlı ders ve atölye çalışmaları ile öğrenciler bilinçlendirilmiş ve farkındalıkları artmıştır.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx