Norm fazlası öğretmenlere memuriyet görevi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur ve emekliye çifte zam!

KAMUDAN AJANS, MEMUR

Norm fazlası öğretmenlere memuriyet görevi!


Mili Eğitim Bakanlığı’nın son zamanlarda en fazla enerji harcadığı konulardan biri de öğretmenlerin dengeli istihdamı olmuştur. Öğretmenlerin dengeli bir biçimde istihdam edilmesi için öncelikle norm fazlası öğretmenlerin tespit edilmesi ve bu durumda olan öğretmenlerin görevlendirmelerinin, atamalarının yapılması gerekmekte.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili olarak yapmış oldukları resen atamalar konusunda kararlı olduklarını ifade etmişti. Ancak öğretmenlerin bu durumda saatlerce uzaklıktaki okullara tayin olma durumları meydana gelecek. Özellikle resen yapılan atamaların önemli bir bölümü öğretmenleri çok uzak noktalarda bulunan okullar için yapıldı.

Norm fazlası öğretmenlere memuriyet görevi

MEB bu sorunun önüne geçmek için okul yöneticili, özel büro ve MEBBİS sorumlusu kadrolarında bulunun boşlukları bu öğretmenlerimizle doldurmayı amaçlamaktadır. Okul yöneticiliği, özel büro ve MEBBİS sorumlusu görevleri saba saat 08.00’dan başlayarak 17.00’a kadar mesai yapmayı gerektirecek görevlerdir. Bu görevlerde bulunan öğretmenlerin herhangi bir biçimde resen atamalara tabi tutulması mümkün gözükmüyor.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri