MÜSİAD’dan ailelere destek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MÜSİAD’dan ailelere destek

MÜSİAD ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın imzaladığı protokol kapsamında, MÜSİAD üyesi firmalar evlenen çalışanlarına 3, çocuğu olanlara ise 2 net asgari ücret tutarında maddi destek sağlayacak.

Bu haber 05 Eylül 2025 - 9:40 'de eklendi ve 2 kez görüntülendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında imzalanan “Aile Dostu İş Yeri Projesi İş Birliği Protokolü” kapsamında, MÜSİAD üyesi işverenler, aile kuran ve çocuk sahibi olan çalışanlarına maddi destekte bulunacak. Bu önemli adım, Aile Yılı vizyonunun sahada somutlaşmış bir uygulaması olarak dikkat çekiyor.

Protokole göre, MÜSİAD üyesi firmalar evlenen çalışanlarına 3 net asgari ücretçocuk sahibi olan çalışanlarına ise 2 net asgari ücret tutarında nakdi destek sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre, bu destekler hem gelir vergisinden hem de SGK priminden muaf tutulacak.

YAKLAŞIK 1 MİLYAR TL’LİK DESTEK

Haberler’in haberine göre, imza töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, projenin yaklaşık bir yıl içinde çalışanlara 1 milyar TL civarında bir katkı sunmasını beklediklerini belirtti. Özdemir, bu projenin çalışanların evlilik ve çocuk sahibi olma gibi hayatlarının en önemli dönemeçlerinde yaşadıkları kaygı ve endişeyi gidermeyi amaçladığını söyledi. Özdemir, “Yaklaşık 3 haftada gerçekleştirdiğimiz kampanyaya 1.025 MÜSİAD şirketi güçlü bir geri dönüş yaptı. Bu firmalar 300 bini aşkın çalışana dokunacak” dedi.

BAKANLIK’TAN İŞ DÜNYASINA ÖRNEK ÇAĞRI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, bu iş birliğinin iş dünyasında “aile dostu ekosistem”in bir kültür haline gelmesi için kıymetli bir adım olduğunu vurguladı. Bakan Göktaş, projenin “iş dünyası için aileyi önceleyen örnek bir model” olduğunu ifade etti.

Göktaş ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında genç çiftlere yönelik çalışmalara da değindi. Bu kapsamda ulusal ve yerel düzeyde toplamda 1.400’den fazla kurumla iş birliği yapılarak gençlere mobilya ve beyaz eşya gibi ihtiyaçlarında yüzde 40’a varan indirimler sağlandığını belirtti. Kamu tesislerinin düğün ve nikah merasimleri için tahsis edilmesi gibi desteklerin de devam ettiğini ekledi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri