Muayenede cinsel saldırı skandalı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Muayenede cinsel saldırı skandalı!

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde Gastroenteroloji bölümünde uzman doktor olarak görev yapan Ahmet Taner Cantimur (58) mide ve bağırsak rahatsızlıkları şikayetiyle muayene ettiği kadın hastalara cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 15 Mart’ta tutuklandı.


Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde Gastroenteroloji bölümünde uzman doktor olarak görev yapan Ahmet Taner Cantimur (58) mide ve bağırsak rahatsızlıkları şikayetiyle muayene ettiği kadın hastalara cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 15 Mart’ta tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cantimur hakkında 153 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, Cantimur’un 2018’de F.K., 2019’da S.U. ve D.B., 2021’de D.D. ve 2023’te T.A., F.D. ve N.S. olmak üzere toplam 7 kadına muayene sırasında cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. Şikayetçilerin hepsinin ortak şikayetlerinin Ahmet Taner Cantimur’un muayene etme şekliyle ilgili olduğunun belirtildiği iddianamede, doktorun hastaları muayene odasına yalnız aldığı, muayene ederken kıyafetlerini soyduğu, muayene şeklini aşarak cinsel saldırıda bulunduğu ve bazılarına cinsel amaçlı ifadeler kullandığı aktarıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU CİNSEL SALDIRILARI ORTAYA KOYDU

Bilirkişi raporunda; şikayetçi T.A.’ya rektal muayenenin fiziki muayenenin tamamlayıcı unsuru olduğu, ancak süresinin 15-20 dakika olmasının usule aykırı olduğu, vajinal muayeneyi gerektirecek herhangi bir endikasyon olmadığı belirtildi. Raporda, yine şikayetçi D.D.’ye yönelik vajinal muayeneyi gerektirecek bir endikasyon olmadığı, tıbbi muayene usul ve bilimsel verilere uygun olmadığı, diğer şikayetçilere de rektal muayenenin hastalığın teşhisi için uygun olduğu, ancak vajinal muayenenin herhangi bir endikasyon olmadığı kaydedildi.

İddianamede, Cantimur’un bu eylemleri sistematik bir şekilde gerçekleştirdiği belirtildi.

‘CİNSEL SALDIRI EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR’

Ahmet Taner Cantimur’un 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“Alınan ifadeler müştekilerin birbirlerini doğrulayan ve birbiri ile örtüşen beyanları, bu beyanları destekleyen tanık beyanları, bilgi alma tutanakları, uzmanlık raporu birlikte değerlendirildiğinde; şikayetçilerin genelde mide ve bağırsak rahatsızlığı sebebiyle Kepez Devlet Hastanesi’ne gittikleri, orada uzman olan şüpheli tarafından muayene edildikleri, şüphelinin şikayetçilere yönelik rektal muayenesinin müştekilerin rahatsızlıklarının tespiti açısından tıbbi verilere uygun olduğu, ancak şüphelinin pek çok hastasına vajinal muayene yaptığı, şikayetçiler D.D., F.D., F.K. ve T.A.’ya yönelik nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu, bu eylemi şikayetçi T.A.’ya yönelik birden fazla yaptığı, şikayetçiler D.B., N.S. ve S.U.’ya yönelik cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.”

‘İLERLEMİŞ KANSER VAKALARINI BÖYLE TESPİT EDİYORUM’

Şüpheli Ahmet Taner Cantimur ise ifadesinde, suçlamaları reddetti. Cantimur; hastanede bu dalda tek uzman olduğunu, gelen kadın hastaları paravanın arkasında muayene odasında yalnız muayene ettiğini, kendisine kimsenin refakat etmediğini, mide ve bağırsak rahatsızlığı olan hastaların muayenesini işin doğası gereği elle anal yoldan yaptığını, bazen ilerlemiş kanser vakalarını bu şekilde tespit edebildiğini, bu muayene şeklini işin doğası gereği yaptığını, şikayetçilere cinsel saldırıda bulunmadığını ileri sürdü.

Ahmet Taner Cantimur’un yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.