MSÜ Tercih Süreci Başladı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MSÜ Tercih Süreci Başladı!

2025 MSÜ tercih işlemleri 18 Nisan’a kadar devam ederken, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belirlenmedi ve sonuçlar, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi kanallarından duyurulacak


2025 MSÜ tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz kesinleşmedi. Ancak, geçtiğimiz ayın son haftasında başlayan ve 18 Nisan’a kadar sürecek olan MSÜ tercih işlemleri sonrasında, adaylar tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair yanıt arayışına girdi. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak ve tercih işlemleri nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar:

2025 MSÜ başvuruları, 2-27 Ocak 2025 tarihleri arasında alınmış ve sınav 23 Şubat 2025’te gerçekleştirilmişti. Ardından, tercih süreci 24 Mart’ta başlamıştı. Şu anda, adaylar 18 Nisan’a kadar tercihlerini yapmaya devam ediyor. Birçok aday, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgiler arıyor. Ancak, şu an için MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Tarih belirlendiğinde, bu bilgi Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi kanalları aracılığıyla adaylara duyurulacak.

MSÜ tercihleri, Milli Savunma Üniversitesi tarafından belirlenen süreçlere göre yapılmaktadır. 2025-MSÜ sınavına katılan ve 2025-YKS başvurusu bulunan adaylar, 24 Mart – 18 Nisan 2025 tarihleri arasında tercihlerde bulunabilirler. Bu süre içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır. İkinci aşamaya çağrılacak adaylar, ilgili 2025-MSÜ puan türündeki sıralamalarına göre belirlenecek ve bu bilgilendirme, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılacaktır. Ayrıca, adaylar, başvuru sırasında verdikleri iletişim numaraları üzerinden de bilgilendirilecektir, bu nedenle iletişim bilgileri doğru ve güncel olmalıdır.

MSÜ yerleştirme sonuçları açıklandığında, adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler. Yerleştirme süreci, adayların Aday Değerlendirme Puanı’na ve tercih sırasına göre yapılacak. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları, kendi içlerinde ayrı ayrı değerlendirilecektir. Ayrıca, Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanan ancak intibak eğitiminden sonra ayrılan adayların, Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri göz önünde bulundurulmayacaktır.

 

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri