Millî Eğitim Şûrası Yazısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Millî Eğitim Şûrası Yazısı

23 Eylül 2021 Tarihli 20. Millî Eğitim Şûrası Yazısı


Web Banner

Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ imzalı resmi yazıda ”Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen süreçte eğitim ile ilgili birçok planlama, düzenleme ve mevzuat çalışması yapılmış; eğitim sistemimizin geliştirilmesi için hedefler belirlenmiştir. 1921 yılında düzenlenen Maarif Kongresi ve sonrasında üç defa düzenlenen Heyet-i İlmiye çalışmaları ile bugüne kadar yapılan millî eğitim şûraları eğitimle ilgili politikaların belirlenmesinde yol gösterici rol oynamış ve şûralarda eğitim sistemini geliştirecek ve iyileştirecek birçok karar alınmıştır. Tarihsel gelişimi boyunca millî eğitim şûraları, millî eğitimle ilgili politikalar üreten bir kurum olarak gelenekselleşmiştir. Eğitim tarihimizde temel bazı değişikliklerin geçmişine bakıldığında uzun süre önce millî eğitim şûralarında tartışıldığı ve bu doğrultuda tavsiye kararları alındığı görülmektedir.

Geçen zaman içerisinde dünyada ve eğitim alanında yaşanan gelişmelere bağlı olarak Türkiye için yeni ufuklar açması gayesiyle yeni bir şûranın düzenlenme ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu ihtiyaca binaen Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında 20. Millî Eğitim Şûrası’nın toplanması kararlaştırılmıştır.

20. Millî Eğitim Şûrası’nda; Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek amacıyla “Eğitimde Fırsat Eşitliği” başlığı altında “Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” olmak üzere üç ana gündem konusu ele alınacaktır.

Eğitim paydaşlarının söz konusu gündem konularıyla ilgili düşünceleri ortak akla dayalı, etkili ve uygulanabilir tavsiye kararlarının alınabilmesinde önemli rol oynamaktadır. Söz konusu gündem konularıyla ilgili tespit, öneri, talep ve görüşler 10 Ekim 2021 tarihine kadar https://sura.meb.gov.tr adresinden Bakanlığımıza ulaştırabilmektedir. Şûra’nın daha kapsayıcı olması ve alınacak tavsiye kararlarına temel teşkil etmesi maksadıyla konuyla ilgili duyuru ve bilgilendirmelerin yapılması önem arz etmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” denilmiştir.

Web Banner
Web Banner