Memur- Sen Başkanı Yalçın’dan ’emekli maaşı’ açıklaması! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur- Sen Başkanı Yalçın’dan ’emekli maaşı’ açıklaması!


Web Banner

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, TRT Haber’de gündemi değerlendirdi. Emekli maaşı artışıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yalçın şu ifadeleri kullandı: “Sözleşmelilerin kadroya geçme konusu var önemliydi. 31 Mart seçimlerinden sonra sahada yaşadığımız durum, işçi sendikalarının karşılaştığı gerçeklik, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde iş emekçi kıyımına girmiş olması bizim sesimizi yükseltmemize neden oldu. 460 bin sözleşmelinin kadroya geçmesine vesile olduk. Kamudaki memur sözleşmeliler kadroya geçmiş oldu.

Yine en önemli başlıklardan bir tanesi ek gösterge konusuydu. Memurların ek gösterge düzenlenmeli talebimiz her toplu sözleşmede gerginlik oluşturur bir türlü fırsat verilmezdi. Cumhurbaşkanının 4 meslek grubundan kurduğu cümle bu anlamda 5 milyon 300 bin kamu görevlisini kapsamasını sağladı.

Orada bazı eksiklikler kaldığı için gündemi yürütüyorduk. 1’inci dereceye kadar tüm kamu görevlilerini kapsayan düzenlemenin eksik kalması. Bu konuda da yine Cumhurbaşkanımızın hem Memur Sen genel kurulunda hem HAK İŞ’in genel kurulunda 1.’inci dereceye yükselen kamu görevlilerine ek gösterge vereceğiz kıymetliydi. Bunların tamamına teşekkür etmek ve hakkı teslim etmek gerekiyor.

AĞUSTOS AYINDAKİ TOPLU SÖZLEŞMELER HAKKINDA

Emek mücadelemiz devam edecektir. Dolayısıyla şimdi de çalışmalarımızı yapıyoruz önümüzdeki ağustos ayında toplu sözleşmeler var. Talep kısımlarını örmeye çalışıyoruz. Masada görüştüğümüz, çözdüğümüz bir kısımlar vardı. Yeni talepler var. Bunların tamamını olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Bu süreçte toplu sözleşmeye gitmeden önce gündeme getirdiğimiz birkaç husus vardı. Bu da memurların alım gücü konusu bizim gündemde tuttuğumuz bir konuydu.

‘BİZ DÜŞÜK ENFLASYON VE PİYASA İSTİKRARINI SEVİYORUZ’

Biz memurlar olarak düşük enflasyon ve piyasa istikrarını seviyoruz. Fakat kamuda çalışma barışını bozan tekil düzenlemeler tartışmayı alevlendirdi. Kamuda çalışma barışı temin edilsin, unvan ve sorumluluklar dikkate alınarak maaş skalası gözden geçirildi. Emekçiler birbirinin rakibi değil, hepsi kamu için millet için emek üretiyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞININ 22 BİN TL’YE ÇIKARILMASI: BU MÜJDE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Memurlarda da en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye ulaşacak şekilde düzenlemenin yapılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edildi. Ben bu müjde için teşekkür ediyorum. Kamuda şu an memurlarda derin bir nefes alıp rahatlama söz konusu. Siz bir tarafta düzenleme yaparken diğer tarafı boş bırakırsanız kör nokta oluşturuyor ve stresi yükseltiyor. Bu cümle kamudaki stresi almıştır.

Bu düzenleme yapılırken, kamuda ücret dengesini sağlamak, unvan ve sorumlulukları dikkate alarak maaş skalasını ayarlama konusunda ince ayarlama yapmak gerekiyor.

Öğretmen maaşının 13 bin 16 lira olduğu, mühendisin 17 bin lira aldığı şube müdürünün 18-19 bin aldığı bir yerde ücret adaletinden bahsetmek mümkün değil. Bir nitelikli mutfak çalışmasına ihtiyaç var. İşte biz bunun için varız, kamuda gelir adaletini sağlamak konusunda bir kendimizi görevli sayıyoruz.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN EMEKLİYE DE YANSIYACAK İFADESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Bu müjdeden ortaya konulan bu iradeden sonra yapılması gereken şey Kamu işveren kısmı ile bir araya gelerek ayarlama yapmak.

Cumhurbaşkanımızın emekliye de yansıyacak ifadesi çok önemli. Ücret adaletini sağlarken taban aylık üzerinden düzenleme yapılırsa hem emekliler hem çalışanlar boyutu ile rahat edilmiş olur.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ARTIRIYORUZ AMA ÇOK PRİM VERENLER EN DÜŞÜK BANDA YAKLAŞTI. ORADA DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ YOK MU?

Aynı tartışmanın sürdüğünü görüyoruz. 2 milyonu bulan hatta aşan memur emeklisini de masada görüşüyoruz. Her ne kadar memurlara örgütlenme hakkı verilmemiş olsa da biz onların temsilcisi olarak masadayız. Kamu görevlileri ve memur emeklileri boyutunu tartışıyoruz.

Emekli olduklarında aile yardımlarının kesilmesi doğru değil. Bu açıdan önemli süreçler atıldı, onarmalar yapıldı bunlar çok kıymetli ama nitelikli ve köklü çözüm konusu mutfağa fırsat vermekle olur.

Biz emekçinin derdindeyiz, ne dağdakine selam çakarız, bizim derdimiz millettir ne de bir başka yerden topuk selamı ile ihale alırız. Biz millet adına her düzenlemeyi kıymetli görüyoruz. Birincisi emekli maaşları ile ilgili kurulan cümle en düşük devlet memurunun 22 bin TL’ye geleceği son derece kıymetli teşekkür ediyorum.

İkincisi 3600 ek gösterge kamu görevlilerine yansıyacak şekilde vaattir. Bu rakam 470 bin kişiyi ilgilendiriyoruz bu da çok kıymetli.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞANA TAZMİNAT: 3032 LİRA ÖDEME YAPILACAK, BU ÇOK KIYMETLİ

Üçüncüsü bu gece yayınlandı. Elazığ, Malatya depreminde çalışana tazminat uygulanmıştı. 10 ili etkileyen deprem bölgesinde çalışanlara uygulanacak. Tazminat olarak 2060 lira, toplamda 3032 lira ödeme yapılacak bu çok kıymetli, bizim talebimizdi, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

 

Web Banner
Web Banner