MEB,nakil ve devamsızlık ile ilgili önemli değişiklikler yaptı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB,nakil ve devamsızlık ile ilgili önemli değişiklikler yaptı


MEB, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında nakil ve devamsızlık ile ilgili önemli değişiklikler yaptı. Eski sistemde nakil kolaylığı sadece anne ve babası çalışan çocuklar için geçerli olurken, nakil kolaylığı kapsamında genişlemeye gidildi.

Devamsızlık yapan öğrenciler için de bir dizi önlemler alan MEB, devamsızlık yapan öğrencilerin durumunu bazı durumlarda, öğrencinin eğitim gördüğü yetkililer tarafından aileleriyle paylaşılması kararı aldı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında yapılan değişiklikler ile ilgili bilgiler haberimizin devamında sizlerle birlikte…

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında nakil ve devamsızlık ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile ilgili yapılan açıklamadan elde edilen bilgilere göre, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında, öğrenci nakillerinde değişikliğe gidildiği bilgisi verildi. Eski sistemde nakil kolaylığı sadece anne ve babası çalışan çocuklar için geçerli olurken, nakil kolaylığı kapsamında genişlemeye gidildi. Nakil işlemlerinde yer alan yeni sisteme göre, yetim ve öksüz çocuklar ve aynı zamanda da ailesinde ağır engelli birey olan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık sağlanacak.

Ayrıca, mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelere okuyan çocukları için, eğitime erişimini sağlamak amacıyla, sorumluluklar getirilerek, çocuklarının kayıtlı olduğu okullara gidecekleri yerleri bildirmesi ve çocuklarının okula devamını sağlamaları konusunda sorumluluk verildiği bilgisi açıklandı.

Zorunlu ilköğretim çağı dışında olan, ilkokul öğrencileri için takiplerinin yapılabilmesi adına eğitim ve öğretime devamları ve aynı zamanda da seviye tespit sınavlarına girmeleri için halk eğitimi merkezlerine yönlendirilmeleri sağlanacak.

Devamsızlık yapan öğrenciler ailelerine bildirilecek…

Okula devamsızlık konusunda bazı kararlar alan MEB, devamsızlık yapan öğrencilerin durumu ile ilgili bilgileri bazı durumlarda, öğrencinin eğitim gördüğü yetkililer tarafından velilerle paylaşılması kararı aldı. Bu durum da okula gelmeyen ya da bir derse katılarak daha sonraki derslere katılmayan öğrencilerin durumun velilere bildirilecek. Ayrıca devamsızlıkları 5, 10 ve 15. gün olan öğrencilerin bu durumu da velilere bildirilecek.