MEB’de yer yerinden oynayacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’de yer yerinden oynayacak!


MEB’den il ve ilçe yöneticilerini etkileyen önemli karar! Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, sınavsız 76. maddeden atanan yaklaşık 200 şube müdürü atamasını, mahkeme kararları doğrultusunda iptal edeceği ve kararnamelerin bayram sonrası illere gönderileceği bildirilmişti.

MEB’de yaşanan son dakika gelişmesi ise, il müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerini hakkında. Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak, taşra teşkilatındaki bu yöneticilere rotasyon yapılacağını bildirdi. Uygulamanın bayramdan sonra gerçekleşeceğini söyleyen Genel Başkan Kazak’ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle;

İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİNE ROTASYON

“Uzun zamandır alt yapı çalışmaları tamamlanan MEB İl Müdür Yrd. Ve ilçe Müdürlükleri kadrolarında bayramdan sonra rotasyon beklenmektedir. ”

Değerlendirme: Taşra teşkilatında il ve ilçe yöneticilerine bayramda sonra uygulacak rotasyon ile Milli Eğitim Bakanlığında önemli bir değişime imza atılmış olacak. Zira, değişime ve gelişime ayak uydurmakta zorlanan bazı müdürler, tercih yapmayarak sistem dışına çıkacaklardır.