MEB Yönetici Görevlendirme (Atama) Sözlü Sınav (Mülakat) Konuları « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB Yönetici Görevlendirme (Atama) Sözlü Sınav (Mülakat) Konuları

MEB Yönetici Görevlendirmede hangi Mülakat soruları sorulacak? MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin 23. Maddesi gereğince, ilk defa yönetici görevlendirmede adaylara  sorulacak sorular ve ağırlıkları belli oldu.


Web Banner

Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları

MADDE 23 – (1) Sözlü sınavda adaylar;

a) Yazılı sınav konuları (mevzuat ve genel kültür): %20,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %20,

c) Temsil kabiliyeti, liyakati, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu: %20,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı: %20,

d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %20,

yönlerinden, konuların ağırlık derecelerine göre sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilir.

Sözlü sınav

MADDE 24 – (1) Yazılı sınav puanı ile Ek-1’de yer alan Değerlendirme Formu üzerinden yapılacak değerlendirmeye göre alınan puanın aritmetik ortalaması sonucunda oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, eğitim kurumlarının boş bulunan yönetici sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava çağrılır.

(2) Müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 23 üncü maddede belirtilen sözlü sınav konuları ve ağırlıkları dikkate alınarak Ek-3’te yer alan Sözlü Sınav Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

(3) Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.

Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması ve itiraz

MADDE 25 – (1) Sözlü sınav sonuçları, sınavların tamamlandığı tarihten itibaren en geç on iş günü içinde il millî eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur.

(2) Sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde ilgili il millî eğitim müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu itirazlar en geç beş iş günü içinde sözlü sınav komisyonunca incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonuçları, il millî eğitim müdürlüklerince itiraz sahiplerine duyurulur.

24132524_ilk_defa-001.jpg

Buna göre; MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereğince, ilk defa yönetici görevlendirmeye müracaat eden ve şartları taşıyan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavının iş ve işlemleri MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği ve MEB Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda yapılacaktır.

NOT: İlan edilecek olan sözlü sınavlara adayların kimlik belgeleri ile gelmeleri, belirtilen tarih/ saat/ yerde hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

Web Banner
Web Banner