MEB, İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB, İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu

MEB, İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunu Yayımladı


Milli Eğitim Bakanlığından yayımlanan duyuruda “Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.” denildi.

A. Başvuru Şartları

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamışolmak,

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeliöğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosunaatananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosunaatandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresinitamamlamış olmak, şartları aranacaktır

B. Başvuru

1. Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alanElektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

2. Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacakkimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerinibaşvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış yada eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millîeğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

3. Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıtişlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemineyansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirmebaşvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

4. İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere,tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmetpuanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

G. Atamalar

1. Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günüolan 2 Ağustos 2021 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

2. Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkatealınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlindesırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayanaöncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıylabelirlenecektir.

3. Bu duyurunun “D. 23 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular” bölümü doğrultusundayapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri

sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmetpuanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla;öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelikverilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıylabelirlenecektir.

Duyurunun tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ