MEB bu konuya ilişkin açıklama yapmalı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB bu konuya ilişkin açıklama yapmalı!


Okulların 21 Eylül’e ertelenmesinin ardından uzaktan eğitimin 31 Ağustos’ta başlanacağı ve öğretmenlerin dönem başı mesleki çalışmalarının 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı da açıklanmıştı.

Seminerlerin uzaktan eğitimle mi yoksa yüz yüze mi alınacağı da daha sonra MEB tarafından açıklanarak 24-28 Ağustos tarihleri arasında öğretmenlerin okullarda mesleki çalışmalarına katılabileceği belirtildi.

MEB, 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Mesleki Çalışma Programını tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. MEB bir resmi yazı daha göndererek öğretmenlerin seminer sonrası okullarda olup olmayacağına ilişkin kafa karıştırıcı bir yazı dili kullandı.

İfade şu şekilde:

”İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasındaki Mesleki Çalışmalarını; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının Covid-19 koruma tedbirleri kapsamında tüm önlemleri alarak, ekteki program çerçevesinde mahalli ihtiyaçlar doğrultusunda yapmaları ve öğretmenlerin 31 Ağustos- 18 Eylül 2020 tarihleri arasında okullarda yapacakları eğitime ilişkin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü iş planları doğrultusunda yürütmeleri hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Paragraftan da anlaşılacağı üzere seminer sonrası öğretmenler yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olan 21 Eylül’e kadar gerekli ihtiyaçlar doğrultusunda görev yerinde bulunması gerekiyor.

Yine de MEB’in daha açık bir şekilde bu konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.