Mavi Marmara’yı basan komutan öldürüldü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mavi Marmara’yı basan komutan öldürüldü


İsrail’in Hayfa Limanı’ndan hareket eden Hollanda bandıralı 300 metre uzunluğundaki kruvaziyer gemisi Nieuw Statendam, çatışmalar nedeniyle İsrail’deki bir liman yerine rotasını Antalya’ya çevirdi. Gemideki ABD ve Avrupa vatandaşları başta olmak üzere 2 bin 542 turist Alanya’ya geldi.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, eşi Nadia El-Nakhla’nın ebeveynlerinin yakın zamanda akrabalarını ziyaret etmek için İskoçya’dan Gazze’ye gittiğini ve Hamas’ın İsrail’e saldırı başlattığında orada olduklarını açıkladı.

Yaşanan çatışmaların ardından İsrail’in güney kıyısındaki Tamar doğal gaz sahasında üretim askıya alındı. İsrail endüstrisi için önemli olan Tamar’ın doğal gazının bir kısmı komşu Ürdün ve Mısır’a da ihraç ediliyor.

13 yıl önce Mavi Marmara gemisine yönelik düzenlenen saldırının komutanlarından Yarbay Eli Ginsburg’ün, Hamas ile çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiği kaydedildi. İsrail basını tarafından ölen sivil ve asker listesinde isminin yer aldığı Ginsburg’un yanı sıra 8 rütbeli komutan daha hayatını kaybetti.