Maaş hacizleri ne olacak ? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Maaş hacizleri ne olacak ?


Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ülkemizde de ne yazık ki etkisini göstermeye devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart 2020 tarihi itibariyle Pandemi ilan etmesiyle birlikte tüm dünyada önlem amaçlı mevzuatsal değişikliklere gidildi. Bu vahim virüsün ülkemize de sıçraması dolayısıyla tedbir amaçlı hızla Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazetede yayımlandı. 22/03/2020 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ‘İcra ve İflas Takiplerinin Durdurulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2279)’ başlıklı Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda nafaka alacakları hariç tüm icra işlemleri 21/03/2020 ile 30/04/2020 tarihleri arasında durduruldu.

Yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı kararı içeriğinde belirtilen tarihler arası icra ve iflas işlemlerinin durdurulduğu ve bu tarihler arasında yeni icra taleplerinin alınmaması belirtildi. Belirtilen kararda icra kesintilerinin de durdurulacağı belirtilmemiştir. Bu yönde her kesimden farklı yorumlar gelince Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir görüş metni yayınlamış olup konuya açıklık kazandırdı. 02.04.2020 Tarihli Adalet Bakanlığının görüş yazısına istinaden personellerin icra kesintileri aynen devam edecektir.