KYK Borçları Silinecek Mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KYK Borçları Silinecek Mi?


Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ile ilgili yapılan çalışmaların ne zaman tamamlanacağı henüz net değil. Çalışmaların son durumuna dair de bir bilgi yok ancak bu konuda masada yer aldığı düşünülen bazı çözüm önerileri yer alıyor. Bu çözüm önerilerinin bazıları şunlar; tüm herkesin borçlarının silinmesi, bunun yanında sadece kredi faizlerinin silinmesi ve anapara ödemesi yapılması ve e-Haciz, ödeme işlemlerinde düzenleme oluşturarak daha esnek bir ödeme modeli oluşturma gibi seçeneklerin olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Sosyal platformda bugün KYK borçlarıyla ilgili öğrenciler binlerce paylaşımda bulundu. Öğrenciler en azından borçların faizinin silinmesini ve sadece anaparanın geri ödenmesi talebinde bulundular. Öğrenciler twitterda “#KykBorçlarıUnutuldu” etiketiyle kendilerini hatırlattılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödemelerin ertelendiğini duyurmuştu. Daha sonra netleşen kararın detaylarına göre KYK borcunu ödeyen vatandaşların taksitleri Temmuz ayına kadar faizsiz ertelenmişti.