Küresel Salgın Çocukların Eğitimini Zora Soktu: Avrupa Ülkelerinde Uygulama Nasıl? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Küresel Salgın Çocukların Eğitimini Zora Soktu: Avrupa Ülkelerinde Uygulama Nasıl?

Küresel salgın sebebiyle “okul öncesi”, “ilk ve orta dereceli okullar” ile “üniversite” eğitiminde her ülke farklı uygulamalar gerçekleştirdi.


Bazı ülkeler, bölgelerdeki Kovid-19 yoğunluğuna bağlı olarak “haritalandırma “uygulaması başlattı, Kovid-19 salgını “ne kadar etkilediği göz önüne alınarak” yüz yüze yada çevrimiçi eğitime geçildi.

İtalya ve Yunanistan’da uygulanan bu modelde; vaka sayısı yüksek kırmızı bölgelerde çevrimiçi, vaka sayısı düşük kırmızı bölgelerde yüz yüze eğitim veriliyor.

Bazı ülkeler “takvimlendirme” ile dönüşümlü eğitim sistemi uyguluyor. Örneğin Sırbistan’da lise öğrencileri bir hafta yüz yüze, bir hafta uzaktan eğitim alıyor.

Ortaokullarda öğrenciler haftada üç gün yüz yüze eğitim görüyor, haftada iki gün uzaktan eğitim alıyor.

İlkokullarda sınıfın yarısı okula sabah gidiyor, diğer yarısı da öğleden sonra.

Belçika da benzer sistem uygulayan ülkeler arasında. Bu ülkede anaokulu ve ilkokullar açık. Ortaokul ve Lise öğrencileri ile Üniversitelerde haftanın belirli günlerinde yüz yüze eğitim uygulanıyor.

Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda ve Avusturya uzaktan eğitime ağırlık veren ülkeler arasında başı çekmekte.

Hollanda ve Avusturya’da okulların açılacağı tarih 7 Şubat, Almanya’da 14 Şubat, Birleşik Krallık ‘ta Mart ayı başı olarak görülüyor.

İspanya ve Fransa’da ulusal karantina ilan edilmesine karşın kreşler, ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime devam edildi.

Üniversitelerde uzaktan eğitim dönemine geçildi yüz yüze eğitime tekrar dönüldü.