KPSS’de yine ‘aynı soru’ iddiası « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KPSS’de yine ‘aynı soru’ iddiası


ÖSYM’nin soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını adayların erişimine açmasının ardından tekrarlanan KPSS’deki soruların bir kısmının, başka yayınevlerinin yayınladıkları sorularla aynı olduğu iddiaları gelmeye başladı. Kimi adayTwitter’dan bu soruları paylaşırken kimide cevapların şifreli olduğunu iddia etti. Konu sosyal medyada tüm gün tartışılırken bazıadaylar da soruların sadece benzerlik taşıdığını belirterek şaibe iddialarıyla dezenformasyon yapıldığını söyledi.

ÖSYM’ye çağrı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da konuyu gündeme taşıdı. Paylaştığı videoyla“Bu sorulara ÖSYM’nin ve ilgili kurulların yanıt vermesi lazım. 2., 31., 32., 52., 57. ve60. soru herhangi bir yayınevinin sorularıyla aynı mıdır, değil midir?” diyen Kaya, adaylardan da tespit ettikleri soruları paylaşmalarını istedi.

İptal edilen KPSS’ye yönelik Devlet Denetleme Kurulu’na, “Raporunuz ne oldu? Ankara Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmanın neticesi nedir?” diye seslenen Kaya, ÖSYM Başkanı’na “Sen göreve geldikten sonra bu soruları kimlerle ve nasıl hazırladın? Bir kez daha gençlerimizin umudu çalınmasın istiyoruz. Yetkilileri sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz” dedi.ÖSYM’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.