KPSS 2023: KPSS Ne Zaman? KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KPSS 2023: KPSS Ne Zaman? KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri


Web Banner

KPSS her yıl binlerce adayın girmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı’dır. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav belirli periyotlarda yapışmaktadır. Adayların sınava girmeden önce başvuru yapması şarttır. Bu nedenle KPSS sınav ve başvuru tarihlerinin bilinmesi gerekir.  

KPSS 2023 

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS’de alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır. Puan türleri ve alanları farklıdır. KPSS A grubu kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacaklar içindir.  

KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan kadrolardır. KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır. 

KPSS’de her adayın girmesi gereken ortak sınav Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Adaylar Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı sonrası AÖBT, Eğitim Bilimleri, DHBT ve Alan Bilgisi sınavlarına girmeye hak kazanırlar. 

2023 KPSS Ne Zaman? 

2023-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür 23 Temmuz 2023 Alan Bilgisi sınavları 29-30 Temmuz 2023 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos 2023 

KPSS Sınav Başvuru Tarihleri 2023 

2023 KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı, Alan Bilgisi sınavı ve ÖABT sınavları için başvuru tarihleri belli oldu. KPSS lisans sınavı için başvurular 16-29 Mayıs 2023 tarihlerinde alınacak. 

KPSS lisans sınavı için geç başvuru işlemleri 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde alınacak. 

KPSS lisans sınav sonuçları ise 25 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak. 

2023 KPSS Önlisans-Ortaöğretim Sınav Tarihleri  

KPSS Önlisans-Ortaöğretim sınavları iki yılda bir düzenlendiği için 2023 yılında gerçekleştirilmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKPSS Konuları 2023: KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru DağılımıHaberi Görüntüle

 

Web Banner
Web Banner