Koronavirüs ilacından kötü haber « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Koronavirüs ilacından kötü haber

İngiltere’deki University College London Hastanesi (UCLH) ile AstraZeneca tarafından testleri yapılan koronavirüs ilacı kötü haber geldi.


Web Banner

Koronavirüs salgınına yönelik aşılama faaliyetlerinin yanı sıra ilaç geliştirmeye çalışmaları da devam ediyor. Bu bağlamda AstraZeneca’nın üzerinde çalışmalar yürüttüğü AZD7442 ile ilgili sonuçların başarısız olduğu açıklandı.

YETERLİ BAŞARI ELDE EDİLEMEDİ

Yapılan çalışmadan kötü bir haber geldi. Market Watch’ta yer alan habere göre, üzerinde çalışılan ilacın başarılı sonuç vermediği açıklandı.AZD7442 isimli ilaç terapisinin semptomları yüzde 33 oranında azalttığını duyuran ekip, bunun virüse karşı yeterli olmadığının altını çizdi.

Araştırmadan çıkan tek umut vadeden gelişme ise ilacın PCR negatif olan hastalarda, semptomatik Kovid-19 geliştirme riskini yüzde 92 oranında azaltması oldu.

UMUT VERİCİ AÇIKLAMA

AstraZeneca Ar-Ge Başkan Yardımcısı Mene Pangalos, ‘Bu deneme semptomatik hastalığa karşı birincil hedefimizi karşılamasa da, AZD7442 ile tedaviyi takiben PCR negatif katılımcılarda görülen koruma bizi cesaretlendiriyor’ dedi.

Web Banner
Web Banner