KENDİNİ FETHET « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KENDİNİ FETHET


Web Banner

Bu kitap; her yaş seviyesine hitap eden, özellikle de çocuklarımızın, gençlerimizin istifade edebileceği, yalın, anlaşılır bir eserdir. Okuyucuyu sıkmayacak bir üslup ve içeriğe sahiptir. Olumlu düşünce, kişilik gelişimi niteliğinde bir kişisel gelişim eseridir. Bu kitapta kendi aynanızda yolculuğa davet ediliyorsunuz. “Kendini Fethet’’ adlı bu eserin çocuklarımızın eğitimine büyük katkısı olacağını ve kişisel gelişim kitapları içerisinde müstesna bir yer edineceğini düşünüyorum. Yazar Mehmet Nuri KAYNAR, her bölümde akıcı üslubu ve hikâyelerle renklendirerek anlattıklarıyla okurun ağzına damla damla bal akıtıyor. Bu kitabı okuyan herkesin ‘iyi ki vakit ayırarak okumuşum’ diyeceğine inanıyorum.

Yazara göre ahlaki, fiziki, ilmi başarı; inanç ve emekten besleniyor. Kendini Fethetmek insanın iç disiplini ile ilgilidir. Dıştan gelen darbe ne kadar şiddetli olursa olsun darbeyi göğüsleyecek ve onu fırsata dönüştürebilecek bir iç iradeye sahip olunursa, işte o zaman çekiç darbeleri ile dövülen demir misali her gelen darbenin, aslında seni çelik gibi bir irade sahibi yapmak için verilmiş bir fırsat olduğunu görürsün. İnsanın değişime önce kendisinden başlaması gerekliliğini insanın mükemmel bir mekanizmaya sahip olduğunu, kâinatı keşfetmek için önce KENDİNİ KEŞFET mesi ve kendini tanıması gerektiğini söylemektedir.

Fatih Sultan Mehmet “Ya ben Bizans’ı alırım, ya Bizans beni” derken nasıl kararlı bir irade ortaya koymuştur değil mi? Sultan Mehmet’in “Fatih” sıfatını alması için fetih aşkıyla yoğrulması, pişmesi gerekiyordu. Bu iradeyi gösterdi ve sonunda ismi Fatih Sultan Mehmet Han oldu. Fetih aşkı yüreğinizde bir kor olursa gemileri karadan yürütme pahasına ulaşamayacağınız hedef yoktur.

Unutmayalım ki; büyük fetihlere ancak çözülmeyen, kararlı bir irade ile ulaşılabilir. Tutkuyla bağlılık gerektiren bir sevdadır fetih. “Nefsini temizleyen felaha ermiştir.” ölçüsünde ifade edilen ilahi hikmete kulak vererek önce kendi iç dünyamızın fethini gerçekleştirmeliyiz. Buna önce kendimiz inanmalıyız. Kendi özümüzde olan zafiyetleri bir bir fethederek, kendi potansiyel enerjimizi açığa çıkarmalıyız.

Zaman öylesine hızlı akıp gidiyor ki kaybedecek zamanımız yok. Haydi! Vakit FETİH vakti…

Kendi sırrına ermeye hazır mısın?

Resim önizlemesi

Web Banner
Web Banner