Kaymakam Maaşı 2022 Ne Kadar? Kaymakamlar Ne Kadar Maaş Alıyor? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kaymakam Maaşı 2022 Ne Kadar? Kaymakamlar Ne Kadar Maaş Alıyor?


Kaymakam maaşı 2022 yılında Temmuz zammı ile artışa geçti. Her meslek grubunda olduğu gibi kaymakam maaşları da kıdem ve meslekte geçirilen süreye göre yükselmektedir.

Kaymakam Maaşı 2022 

Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 7.5 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 30.95 oranında zam yapılmıştı. Temmuz ayında ise ocaktaki yüzde 7.5’lik toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı artı yüzde 7 oranındaki yeni toplu sözleşme zammı olmak üzere toplam yüzde 41.69 oranında artış yapıldı. Böylelikle en düşük 1. sınıf (4/1) kaymakam maaşı 12 bin 442 TL iken Temmuz ayında 17 bin 629 TL’ye yükseldi.

En Düşük Kaymakam Maaşı Ne Kadar? 

Kaymakam maaşları ortalama 24 bin TL’dir. Ancak bu oran kişinin eş-çocuk durumu, meslekte geçirilen süre, kıdem ve dereceye göre farklılık göstermektedir. En düşük 1. sınıf (4/1) kaymakam maaşı 17 bin 629 TL’dir.

En Yüksek Kaymakam Maaşı Ne Kadar? 

Kaymakam maaşları kişilerin meslek hayatındaki yıl sayısına göre artış göstermektedir. En düşük 1. sınıf kaymakam maaşı 17 bin 629 TL iken en yüksek kaymakam maaşı 50 bin TL’ye kadar ulaşmaktadır.

Kaymakam Nasıl Olunur?

Kaymakam olabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak gerekir ancak bu kriterler yeterli değildir. Aynı zamanda belirlenmiş bazı lisans bölümleri içerisinden mezun olma gerekliliği bulunur. Bunlar;

– Siyasal bilgiler,- Hukuk,- İktisat,- İşletme,- İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri,

Ele alınan başvuru süreci ile birlikte ilgili şartlar yerine getirildikten sonra, kazanan kişiler Valilik emrine atanır.

Özellikle bu süreç içerisinde Kaymakam adayları valilik için tez hazırlar. Yapılan bu tez üzerinden geçer notu alan kişiler Kaymakam olma yolunda önemli bir adım atmış sayılır. Tabii mutlaka ilgili bölümlerden mezun olmak ve bu mezuniyetin 4 yıllık lisans süreci kapsamında gerçekleştirmek en önemli unsurdur.

Kaymakamlık Şartları Nelerdir?

– Kaymakamlık sınavına girebilmek için 35 yaşın altında olmak gerekir.- Ayrıca yukarıda belirtilmiş olan bölümler arasından mezun olma şartı yer almaktadır.- Kaymakamlık için yapılacak olan sınav doğrultusunda en az 70 puan alma şartı yer alır.- Bu sınavın geçilmesi ile beraber 4 farklı mülakat sınavı bulunmaktadır.- Yapılan 4 mülakat üzerinden iyi sonuçlar almak Kaymakam olma yolunda önemli bir adım olarak öne çıkar.

Yapılan tüm bu sınavların ve mülakatlarına ardından Kaymakam olmak isteyen bireyler, bu süreci başarılı geçtikten sonra 3 yıl süreyle staj görürler. Farklı yerlerde gerçekleştirilen bu stajlardan da mutlaka başarıyla geçmek gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAile Hekimi Maaşı 2022: En Düşük ve En Yüksek Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRÖğretmen Maaşı 2022: En Düşük Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmen Maaşları Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDoktor Maaşları 2022: Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan Doktor Maaşı Ne Kadar?Haberi Görüntüle